Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

"The Mirror": ​Krieviju pārņem noslēpumaina slimība

© Scanpix

Krievijā sācies noslēpumainas slimības uzliesmojums - visā valstī pie infekciju slimību slimnīcām stāv ātrās palīdzības mašīnu rindas, ziņo izdevums “The Mirror”.

Slimnīcās visā valstī, kas specializējas infekcijas slimību ārstēšanā, ir vērojama dīvaina steiga - Krieviju esot pārņēmis nezināms vīruss.

Krievijas varas iestādes un mediji acīmredzot cenšas slēpt patieso situāciju, kamēr pie vairākām Krievijas pilsētās slimnīcās ir redzamas desmitiem ātrās palīdzības mašīnas, gluži kā COVID-19 pandēmijas kulminācijā.

Krievijas Federācijas avoti apgalvo, ka slimība izpaužas pneimonijas formā, savukārt Maskavas Veselības ministrija nākusi klajā ar steidzamu paziņojumu, lai nomierinātu Krievijas iedzīvotājus. Aģentūra apliecina, ka situācija ir “standarta” un it kā uzliesmojuma nav, bet tieši otrādi - saslimstība ar ARVI un COVID-19 it kā samazinās.

"Pilsētā nav ievērojama hospitalizāciju skaita pieauguma. Saslimstības situācija ir normāla un atbilst epidēmijas sezonai," tā ziņo Maskavas departaments.