CNN brīdina: Ja tas notiks, Ukraina var zaudēt karu pret Krieviju līdz vasarai

© Scanpix

Ukraina var zaudēt karu pret Krieviju, ja ASV un Eiropas Savienības valstis pārtrauks atbalstīt Kijivu, vēsta cnn.com.

Saskaņā ar publikāciju, ASV un Eiropas amatpersonas ir devušas mājienus par to, kas notiktu, ja tās vairs nesniegtu Kijivai militāru atbalstu.

"Panākumi ar mums nav garantēti, bet bez mums to noteikti nebūs," sacīja augsta ranga ASV militārpersona. Viens no Eiropas diplomātiem CNN sniedza komentāru, ka Ukraina cenšas atgūt zaudētās valsts teritorijas, "un ir grūti iedomāties, kā to varētu panākt bez ASV atbalsta".

Rietumvalstu amatpersona arī bažījas, ka gadījumā, ja ASV pārtrauks atbalstīt Ukrainu vai atbalsts aizkavēsies, tas var ietekmēt citu valstu sabiedroto turpmāko attieksmi pret atbalsta sniegšanu Ukrainai.

Jāpiebilst, ka Ungārija joprojām nepiekrīt, ka Eiropa sniegs Ukrainai turpmāku militāro palīdzību, tāpēc pastāv bažas, ka gadījumā, ja ASV neatbalstīs Kijivu, līdzīgam piemēram var sekot arī citas ES valstis.

“Tagad Rietumu izlūkdienesti rēķina, cik ilgi Ukraina var izturēt Krievijas militāro uzbrukumu bez ASV un NATO atbalsta. Augsta ranga ASV militārpersona uzskata, ka tas varētu ilgt vairākus mēnešus, un sliktākajā gadījumā līdz vasarai var notikt liela neveiksme,” raksta cnn.com.

Cnn.com arī raksta, ka ka Kijivā bruņotie spēki jau taupa munīciju, taču Krievijas spēki uzbrūk pat piecas līdz septiņas reizes spēcīgāk nekā Ukrainas karavīri.

Bez ASV atbalsta Ukraina vispirms saskarsies ar tuva darbības rādiusa raķešu deficītu, bet pēc tam - raķešu deficītu pretgaisa aizsardzības sistēmās. Tāpat, pēc viņu domām, var sākt beigties munīcija artilērijai un raķetēm ar nelielu darbības rādiusu.

“Domāju, ka cilvēki joprojām nesaprot, ko īsti nozīmētu Ukrainas sabrukums. Mēs redzēsim šausmīgas lietas: etnisko tīrīšanu un totālu Ukrainas iznīcināšanu. Atcerieties, ko viņi - Krievijas karavīri - darīja Bučā. Tāpēc mums militārais atbalsts Ukrainai ir jāturpina,” cnn.com sacīja kāds Eiropas diplomāts.

Svarīgākais