Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Eksperti nosauc "Draugi" zvaigznes Metjū Perija nāves iemeslu

© Scanpix

Losandželosas medicīnas eksperts paziņojis leģendārā seriāla "Draugi" zvaigznes Metjū Perija nāves cēloni - tiek ziņots, ka Perija nāvi izraisījis incidents, ko izraisījusi akūta ketamīna iedarbība, ziņo bbc.com.

Aktieris Metjū Perijs tika atrasts miris savās mājās Losandželosā 28. oktobrī. Viņš tika atrasts bezsamaņā peldbaseinā. Toreiz neatliekamajā izmeklēšanā skaidri nāves cēloņi netika atklāti, taču jau tad tika konstatēts, ka viens no nāves faktoriem ir slīkšana.

"Losandželosas apgabala Medicīnas ekspertīzes departaments noteica, ka 54 gadus vecais aktieris Perijs nomira ketamīna akūtu blakusparādību rezultātā," paziņoja Losandželosas birojs. “Nāves cēloņi ir noslīkšana, koronāro artēriju slimība un buprenorfīns (lieto opioīdu atkarības ārstēšanai),” teikts paziņojumā.

Ziņa par aktiera nāvi 54 gadu vecumā, šokēja visu pasauli. Seriālā "Draugi" Metjū Perijs atveidoja daudzu skatītāju iemīļoto varoni Čendleru.

Perijs 2022. gadā publicēja savu memuāru grāmatu “Draugi, mīļākie un lielā briesmīgā lieta” un stāstīja par seriāla “Draugi” aizkulisēm. Viņš arī atklāti dalījās savā pieredzē cīņā ar alkoholu un narkotikām.

"Tumsā ir gaisma," prologā rakstīja M. Perijs. "Jums ir jādara viss iespējamais, lai to atrastu."

Pāris nedēļas pēc ziņām par Perija nāvi cita seriāla "Draugi" zvaigzne Dženifera Anistone, kura neslēpa, ka ar aktieri viņu saista īpaša draudzīga saikne, savā Instagram kontā atzina, ka Perija nāve viņu ļoti šokējusi. Viņa dalījās ar fotogrāfiju ar siltu mirkli no uzņemšanas laukuma.

“Atvadīšanās no mūsu Metija bija traks emociju vilnis, kādu es vēl nekad nebiju piedzīvojusi. Mēs visi savā dzīvē piedzīvojam zaudējumus. Dzīvības vai mīlestības zaudēšanu. Spēja piedzīvot šīs bēdas ļauj izjust prieka un pateicības mirkļus par to, ka esat kādu tik ļoti mīlējis. Un mēs viņu ļoti mīlējām. Tā bija daļa no mūsu DNS. Mēs vienmēr bijām sešinieks. Tā bija izvēlēta ģimene, kas uz visiem laikiem mainīja to, kas mēs bijām un kāds bija mūsu ceļš," rakstīja Anistone.

“Metijs zināja, ka viņam patīk likt cilvēkiem smieties. Kā viņš pats teica, ja viņš nedzird smieklus, viņš domā, ka mirst. Viņa dzīve burtiski bija atkarīga no tā. Viņš lika mums visiem smieties. Daudz smieties. Pēdējo pāris nedēļu laikā esmu pārlasījusi mūsu ziņojumus viens otram. Es smējos un raudāju, un tad atkal smējos. Metij, es tevi ļoti mīlu, un zinu, ka tagad tu esi pilnīgi mierā un nejūti sāpes. Es ar tevi runāju katru dienu... Reizēm gandrīz dzirdu sakām: "Vai ir iespējams būt vēl trakāk?" Dusi mierā, mazais brāli. Tu vienmēr padarīji manu dienu gaišāku...”

Seriāls "Draugi" tika filmēts no 1994. līdz 2004. gadam, taču tas joprojām ir ļoti populārs arī šodien.