Pirmo reizi Krievijā mobilizēto sievas pieprasa Putinam izbeigt karu ar Ukrainu

© Scanpix

Krievijā mobilizēto kareivju sievas pirmo reizi lūgušas Putinam izbeigt karu vai pašam doties uz fronti - sociālajos tīklos parādījies video no Voroņežas, kurā kāds mobilizēts Krievijas iedzīvotājs pieprasa kara izbeigšanu, raksta dialog.ua.

Krievijas “Telegram” kanāls “Ceļš uz mājām” 18.decembrī pirmo reizi atklāti aicināja Putinu pārtraukt karadarbību Ukrainā un sēsties pie sarunu galda vai pašam doties uz fronti. Militārā formā tērpts vīrietis, kurš sevi pieteica kā mobilizētu kareivi, videoziņojumā šajā kanālā izteicis prasību pēc miera.

"Vladimir Vladimirovič, pie kā jūs cilvēkus esat noveduši? Mums, krieviem, jūsu vadībā vairs nav cerību. Pabeidziet savu “speciālo militāro operāciju”, sēdieties pie sarunu galda. Kas, pie velna, ir denacifikācija un demilitarizācija? Jūs paši saprotat, ka ikreiz, kad tu izrunā šos vārdus, cilvēki mirst. Ļaujiet mums dzīvot mierā, vai arī paši dodieties uz fronti un mirstiet paši!" kanālā rakstīja militāristu sievas.

Šim ierakstam pievienots video, kurā redzams vīrietis militārajā uniformā, kas vēršas pie varas iestādēm. Viņš iepazīstināja sevi kā ar Aleksandru no Voroņežas, viņam ir 27 gadi. Vīrietis sacīja, ka kopš 2023. gada janvāra ir mobilizēts uzbrukuma vienībā un tagad atrodas atvaļinājumā.

Pēc vīrieša teiktā, mobilizētie ir ļoti noguruši un saskaras ar veselības problēmām, īpaši gados vecāki cilvēki. Tajā pašā laikā viņiem netiek nodrošināta normāla medicīniskā aprūpe, un viņiem "ļoti, ļoti reti" tiek dots atvaļinājums, viņš piebilda.

"Vai mobilizētie grib mājās? Nevajag 200 tūkstošus, kuru mums nav, pabalstus nevajag. Vienkārši iet mājās, visi grib mājās," sacīja Aleksandrs.

Video laikā viņš stāstīja arī par miera sarunām: "Lielākā daļa mobilizēto vēlas mieru, lielākā daļa pilsoņu vēlas to, tāpat kā mobilizētie. Un mobilizētie to vēlas apmēram 100 reizes vairāk nekā parasti mierīgie. Tie, kuriem nav bērnu, vēlas dzemdēt bērnus un dzīvot mierā, laimīgi līdz mūža galam. Lūdzam mūsu iedzīvotāju atbalstu no Krievijas pilsoņiem, kuriem nav vienaldzīgs viss, kas notiek mūsu valstī. Cīņas ir jāpabeidz, tās ir jāpabeidz."

Svarīgākais