Belgorodā, Krievijas teritorijā, iebrukuši Ukrainas kaujinieki, notiek apšaudes [papildināts 20:38]

© Scanpix

Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs izsludinājis ārkārtas situāciju, jo uz robežas ar Ukrainu Krievijas teritorijā  notiek kaujas, raksta "The Insider".

Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, tiek apšaudīts Terebreno ciems Krasnojaružskas rajonā, kas robežojas ar Sumi apgabalu. Gubernators saka, ka situācija tiek "tiek kontrolēta".

Ciema soctīklu čatā viņi apgalvo, ka tajā iekļuvusi sabotāžas un izlūkošanas grupa, kurā bija vairāki kaujinieki. Bija arī ziņas par helikopteriem debesīs un sprādzieniem.

Vietējie kanāli raksta par sakaru pārtraukumiem ciematā un elektrības un ūdens padeves trūkumu, apkārtnē dzirdams ložmetēju troksnis, bojāta elektrolīnija.

Portāls UNIAN:

Kremļa režīma pretinieki veica uzbrukumu Belgorodas apgabalā Krievijā, iznīcinot Krievijas karaspēka atbalsta punktu. Tas teikts Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direktorāta "Telegramm" kanālā.

"Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas direkcija apstiprina faktu, ka pie Belgorodas apgabala Terebreno ciemā notikušas militāras sadursmes Kremļa režīma pretinieku uzbrukuma rezultātā Belgorodas apgabalā, Krievijas karaspēka atbalsta punkts tika iznīcināts,” norādīja Galvenā izlūkošanas direktorāts.

Tiek atzīmēts, ka negaidītais uzbrukums Krievijas armijas vienību pozīcijām izraisīja panikas reakciju vietējā garnizona personālsastāvā.

UNIAN:

Leģions "Krievijas brīvība" uzņēmās atbildību par uzbrukumu Krievijas karaspēka cietoksnim Belgorodas apgabalā.

"Ziņojam: leģiona uzbrukuma grupas izpildīja visus uzdotos uzdevumus un sekmīgi atgriezās Ukrainas teritorijā. Propagandistiem nav "zaudējumu" nevienā nesaprotamā situācijā," ziņoja viņi.

Pēc kaujinieku teiktā, 17. decembrī viņu uzbrukuma karaspēks ienāca Belgorodas apgabalā, iznīcināja "Putina" karaspēka vadu cietoksni pie Terebreno, izpildīja uzticētos uzdevumus un atgriezās.

Svarīgākais