Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Nīderlandes valdība atsakās no iebildumiem pret Bulgārijas uzņemšanu Šengenas zonā

© pixabay.com

Bulgārija, nostiprinot savas robežas un palielinot pūliņus nelegālās imigrācijas apkarošanā, ir izpildījusi priekšnoteikumus, lai pievienotos Šengenas zonai, piektdien paziņojusi Nīderlande.

Nīderlandes valdība atzinusi, ka Bulgārija izpildījusi nosacījumus, kas izvirzīti uzņemšanai Šengenā, un tāpēc Hāgai vairs nav iebildumu pret tās pievienošanos nekontrolētās pārvietošanās zonai, pavēstījis tieslietu ministra vietnieks Ēriks van der Burgs.

Šengenas zonā šobrīd ietilpst 23 no 26 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kā arī Šveice, Norvēģija, Islande un Lihtenšteina.

Līdz šim pret Sofijas vēmi pievienoties Šengenas zonai iebilda Nīderlande un Austrija, paužot bažas, ka brīvās ceļošanas zonas paplašināšana var novest pie tālāka nelegālo imigrantu skaita pieauguma.

Taču nesenā Eiropas Komisijas (EK) vadītā izpētes grupa konstatējusi, ka Bulgārija izpilda visus nosacījumus, tai skaitā nodrošinot pienācīgu robežkontroli, vēstulē parlamentam norādījis van der Burgs, piebilstot, ka Nīderlandes valdība pievienojas ekspertu slēdzienam.

Ministra vietnieks tomēr uzsvēris, ka Bulgārijai jāturpina savu robežu nostiprināšana.

Bulgārija un Rumānija ES pievienojās 2007.gadā, taču abas valstis joprojām nav uzņemtas Šengenas zonā. Pēdējo reizi to uzņemšana tika noraidīta pagājušā gada nogalē. Kamēr Nīderlande balsoja pret vienīgi Bulgārijas uzņemšanu, Austrija iebilda pret abām valstīm.