Zelenskis ieradies iepriekš neizziņotā vizītē Vācijā

© Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien ieradies iepriekš neizziņotā vizītē Vācijā, paziņojusi policija.

Zelenskis paziņoja, ka apmeklējis ASV militāro bāzi Vīsbādenē, kur viņš "vēlreiz pārliecināts par ASV militārās palīdzības Ukrainai lielisko kvalitāti".

"Mums tas ir ļoti nepieciešams uzvarai! Mēs ceram, ka ASV Kongress drīzumā pieņems izšķirošo lēmumu turpināt tik būtisko atbalstu Ukrainai," vietnē "X" paziņoja Ukrainas prezidents. Tikmēr Ukrainas prezidenta kancelejas vadītājs Andrijs Jermaks vietnē "X" vienkārši publicēja Vācijas karogu.

Vācijas policijas preses pārstāvis iepriekš ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka Zelenskim plānotas tikšanās Frankfurtes apkārtnē. Viņš sacīja, ka policisti pavadījuši Zelenski no Frankfurtes lidostas līdz Vīsbādenei un uz laiku nobloķējuši satiksmi drošības apsvērumu dēļ.

Frankfurtes policija vēlāk ziņoja, ka Zelenska vizīte Vīsbādenē drīz beigsies un prezidenta atpakaļceļā gaidāmi jauni satiksmes ierobežojumi.

ASV Valsts departaments pagājušajā gadā nodibināja Vīsbādenē jaunu organizāciju, kas koordinē ilgtermiņa palīdzību drošības spēkiem.

Pagājušajā nedēļas nogalē Zelenskis Buenosairesā piedalījās Argentīnas prezidenta Havjera Mileja inaugurācijas ceremonijā, bet šīs nedēļas sākumā bija vizītē Vašingtonā.

Trešdien Zelenskis ieradās Oslo uz tikšanos ar piecu Ziemeļvalstu līderiem.

Svarīgākais