Baltkrievija trako - tā uzskata, ka tai gatavojas uzbrukt Polija

© Scanpix

Baltkrievijā turpinās Krievijas propagandistu darbs - šoreiz ciniskā kampaņa vērsta pret Poliju, iedzenot cilvēkos bažas, ka daži aktīvi Ukrainas sabiedrotie ir gatavi "uzbrukt kādiem objektiem Baltkrievijā", raksta tv3.lt.

Trešdien Baltkrievijas mediji ziņoja, ka "Polijā atrodas septiņas diversantu grupas, kas plāno uzbrukt kādiem objektiem" valstī.

Baltkrievijas KDK līderis Ivans Tertels ziņu aģentūrai "Belta" sacīja, ka viņa rīcībā ir informācija par iespējamu ārvalstu diversantu "uzbrukumu", vēsta "Focus". Pēc viņa teiktā, grupas Polijā trenējas, lai "sabotētu Baltkrievijas teritoriju un iznīcinātu objektus". Šīs grupas it kā vadot "Polijas specdienesti".

Pēc I.Terteaa teiktā, "sabotāžas grupas" draud iefiltrēties Ukrainā, Polijā un Baltijas valstīs. "Ukrainai, Polijai un Baltijas valstu kolēģiem būtu jārūpējas, lai tas nevērstos pret viņiem," viņš sacīja.

Tomēr arī pati Baltkrievija vairākkārt ir aizliegusi kaimiņvalstīm "agresiju" gadījumā pret tām izmantot kodolieročus. Minska spēlē vienu no galvenajām lomām Krievijas karā Ukrainā, un Maskava izmanto Baltkrieviju kā vienu no 2022. gada iebrukuma palaišanas laukumiem. Sākumā Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības pagājušajā gadā radīja bažas, ka Baltkrievijas karaspēks varētu pievienoties Krievijas spēkiem karā.

Tajā pašā laikā vairāki avoti ir apliecinājuši, ka Baltkrievijā pie Ukrainas robežas top militārā nometne - vietā, kur iepriekš darbojās bērnu nometnes un vēl nesen bija lāzertagu klubs, šobrīd tiekot veidota Dienvidu operatīvās pavēlniecības militārā nometne, bāzējoties piecu pamestu bērnu nometņu ēkās. Objekts atrodas netālu no Gomeļas apgabala, netālu no Ukrainas robežas.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais