Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Šolcs: Vācija varētu izsludināt valsts mēroga ārkārtas situāciju

© Scanpix

Vācijas valdība nākamgad paredzējusi piešķirt Ukrainai militārajai palīdzībai 8 miljardus eiro, bet, iespējams, izsludinās valstī ārkārtas situāciju, ziņo dialog.ua.

Ja Ukrainas kara radītā situācija pasliktināsies, Vācijas valdība var izsludināt valstī ārkārtas stāvokli - tā, uzstājoties Bundestāgā, sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs.

Viņš brīdināja par negatīvajām sekām, ko var radīt sabiedroto atbalsta pārtraukšana Ukrainai tās pretestībā pret Krievijas agresiju.

Pēc kanclera teiktā, Putins rēķinās ar starptautiskās palīdzības Kijivai vājināšanos, un pastāv draudi, ka Krievijas prezidenta plāni var īstenoties. Šolcs atzīmēja, ka ASV prezidents Džo Baidens cīnās savā valstī, lai atbalstītu Ukrainu, savukārt ES nevar vienoties par 50 miljardu eiro palīdzības piešķiršanu tai nākamo 4 gadu laikā.

Kanclers arī sacīja, ka šogad kaujas dežūrās dosies jau otrā pretgaisa aizsardzības sistēma Patriot, ko Vācija nodeva Ukrainai. Turklāt pēc spraigām sarunām par nākamā gada federālo budžetu tajā tika iekļauts pants par militāro palīdzību Kijivai 8 miljardu eiro apmērā.