Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Armēnija un Azerbaidžāna apmainās ar karagūstekņiem

© Scanpix

Armēnija un Azerbaidžāna trešdien apmainījušās ar karagūstekņiem, šādi sperot pirmo soli attiecību normalizācijas virzienā kopš abu pušu miera sarunu nonākšanas strupceļā.

Trešdien "Azerbaidžāna atbrīvoja 32 armēņu karavīrus, Armēnija atbrīvoja divus azerbaidžāņu karavīrus'", teikts Azerbaidžānas valsts karagūstekņu komisijas paziņojumā.

"Apmaiņa notika Azerbaidžānas-Armēnijas valsts robežas Gazahas sektorā", norādīja komisija.

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans sociālajā tīklā "Facebook" publicējis 32 atbrīvoto karavīru sarakstu.

Armēnija un Azerbaidžāna pagājušajā nedēļā vienojās spert soļus attiecību normalizācijas virzienā un veikt gūstekņu apmaiņu.

Abas valstis iepriekš izteikušās, ka miera līgums varētu tikt noslēgts līdz gada beigām, tomēr miera sarunās, kurās kā vidutāji atsevišķi darbojas Eiropas Savienība, ASV un Krievija, progresa tikpat kā nav.

Ceturtdien abas puses vienojās "spert taustāmus soļus, kas vērsti uz uzticības stiprināšanu", kā arī no jauna apstiprināja "apņemšanos normalizēt saites un parakstīt miera līgumu".

Abas valstis apliecināja, ka "turpinās spriest par papildu uzticības stiprināšanas pasākumiem, kas tiks īstenoti tuvākajā nākotnē, un aicina starptautisko sabiedrību atbalstīt šos centienus".