Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Ceļā uz Mariupoli mistiski pazūd milzīga egle

© Scanpix

Okupētās Mariupoles iedzīvotājiem tika apsolīta “pasakaina” 50 metrus gara svētku egle, bet patiesībā viss izvērtās citādāk, raksta dialog.ua.

10. decembrī Krievijas Veļikij Ustjugas rajona vadītājs Aleksandrs Kuzmins Mariupoles iedzīvotājiem paziņoja par 50 metrus garu īstu Ziemassvētku egli, kurai vajadzēja rotāt pilsētas galveno laukumu. Pēc viņa vārdiem, Mariupoles iedzīvotāji "ļoti, ļoti ilgu laiku" savā pilsētā nav redzējuši dzīvu Ziemassvētku eglīti. Kopā ar egli tika nosūtītas arī vietējo bērnu izgatavotās rotaļlietas, vēsta “Telegram” kanāls “Ukraina 365”.

Viens no šīs akcijas iniciatoriem televīzijas kameru priekšā runāja par “vienotības garu” Vecgada vakarā starp krieviem un mariupoles iedzīvotājiem. Pēc viņa vārdiem, it kā “beidzot atkal ir apvienojušās sākotnējās krievu zemes”, un egle ir savienojošais posms starp “veco un jauno” Krievijas Federācijas reģionu.

Tika filmēta ne tikai svinīgā egles nociršana, bet arī bērni, kuri blakus eglei kravas automašīnā novietoja paštaisītās rotaļlietas.

Tomēr, kad egle ieradās Mariupolē, pilsētas centrā leknas 50 metrus garas egles vietā tika uzstādīta tika 12 metrus gara eglīte.

Neviens nezina, kur devās Ustjugas “zaļais skaistums” - varbūt tā tika pārdota, varbūt pazudusi.