ASV publiskojusi jaunus izlūkdatus par karu Ukrainā

© Scanpix

Krievijas armijas spēki turpina ciest smagus zaudējumus karā pret Ukrainu, taču plāno turpināt virzīties uz priekšu - tā liecina nesen publiskotie amerikāņu izlūkdienestu dati, ziņo CNN.

"Kopš ofensīvas sākuma oktobrī, mēs lēšam, ka Krievijas militārpersonas Avdejevkas-Novopavlovkas līnijā ir zaudējušas vairāk nekā 13 000 kareivju un vairāk nekā 220 kaujas mašīnas, kas ir līdzvērtīgi sešiem manevru bataljoniem transportlīdzekļos vien," paziņoja ASV Nacionālās drošības padomes pārstāve sacīja Adrienne Vatsone.

Viņa norādīja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins "joprojām cenšas iekarot" Ukrainu, taču līdz šim viņa mēģinājumi nav noveduši pie "nekāda stratēģiska ieguvuma".

Pēc Vatsones teiktā, citi nesenie ASV izlūkdienesti liecina, ka Krievija, šķiet, uzskata, ka Rietumu atbalsts Ukrainai izsīks un dos Krievijai priekšrocības, neskatoties uz tās zaudējumiem un pastāvīgo apmācīta personāla trūkumu.

"Putins ļoti uzmanīgi vēro, kas notiek Kongresā, un mums ir nepieciešams, lai Kongress šomēnes rīkotos, lai atbalstītu Ukrainu šajā sarežģītajā laikā," viņa sacīja.

Svarīgākais