Atklāts iemesls, kāpēc Putins ir "maniakāli apsēsts" ar Ukrainu

© Reuters/Scanpix/LETA

Bijušais Ukrainas prezidents Leonīds Kučma izteicies, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins varētu būt apsēsts ar Ukrainu psihisku traucējumu dēļ, vēsta UNIAN.

"Cilvēki saka, ka viņa (Putina) apsēstība ar Ukrainu ir sava veida mānija vai garīgi traucējumi. Iespējams, tā ir taisnība," Kučma sacīja The Guardian.

Arī Kučma Putinu raksturoja kā VDK (Valsts drošības komiteja) darbinieku. "Šī ir viņa profesija ar visām no tā izrietošajām sekām," viņš atzīmēja.

Viņš arī pastāstīja, ka 2022.gada 24.februārī Krievijas iebrukuma laikā viņš kopā ar sievu Ludmilu atradās Kijevas centrā. "Es biju pārliecināts, ka Putins ir spējīgs uz iebrukumu, bet nebiju pārliecināts, vai viņš uzdrošināsies to darīt," viņš sacīja.

Pēc viņa teiktā, Putina mērķis bija ne tikai sagrābt teritoriju, bet arī iznīcināt pašu Ukrainas "koncepciju" kā "konkurētspējīgu alternatīvu Krievijai".

"Pierādījums tam ir briesmīgais dzīvību zaudējums un reputācijas upuris, ko Putins ir gatavs nest par to," viņš piebilda.

Pasaulē

Klimata pētnieki ceļ trauksmi par pieaugošo mega cunami risku, kuru viļņi pārsniegtu 100 metru augstumu. Tos var izraisīt Grenlandes ledāju kušana, kas izraisa milzīgus zemes nogruvumus.

Svarīgākais