Kadirovs uzstāj, ka nesaņem pietiekami daudz naudas no Kremļa

© Scanpix

Čečenijas līderis Kadirovs apgalvo, ka, neskatoties uz vairāku miljardu dolāru subsīdijām no Krievijas budžeta, viņš nesaņemot pietiekami daudz naudas, ziņo dialog.ua.

Čečenijas varas iestādes ir sūdzējušās, ka republikai nepietiek naudas, neskatoties uz miljardiem dolāru lielajām subsīdijām no Krievijas federālā budžeta - Kadirovs apgalvo, ka ar Kremļa doto naudu viņiem nepietiek.

Čečenijas Republikas Ministru kabineta vadītājs Hučijevs sacīja, ka situācija it kā eot tik sarežģīta, ka Čečenijai nepietiek līdzekļu sociālo objektu attīstībai un algu maksāšanai valsts sektorā strādājošajiem, raksta “The Moscow Times”.

Iepriekš “Kommersant” ziņoja, ka Krievijas varas iestādes vēlas piespiest vairāku Krievijas reģionu vadītājus, tostarp Kadirovu, būt personiski atbildīgiem par budžeta deficītu - ja Krievijas Federācijas reģionu vadītāji nesamazinās izdevumus, viņus draud atstāt bez subsīdijām.

Čečenija ir sniegusi savu atbildi - pēc Hučijeva domām, budžeta deficīts ir saistīts ar ekonomiskās bāzes iznīcināšanu divu Čečenijas karu rezultātā. Viņš atzīmēja, ka karš atstāja dziļas pēdas republikas ekonomikā, tomēr Čečenija jau sen ir viena no līderēm no Krievijas budžeta saņemto līdzekļu apjoma ziņā. Visticamāk, Kadirovs dod mājienu Kremlim, ka Maskavai būtu jāmaksā Čečenijai vairāk naudas.

Turklāt deficīts saglabājas arī demogrāfiskā pieauguma dēļ - Čečenija ir viens no visstraujāk augošajiem Krievijas Federācijas reģioniem, kas prasa papildu izdevumus izglītībai, veselības aprūpei un citām sociālajām jomām.

Eksperti uzskata, ka Čečenijas budžeta deficītu nosaka vairāki faktori, tostarp kara sekas, demogrāfiskā izaugsme un slikta pārvaldība.

Krievijas Federācijas budžeta deficīts novembra sākumā bija 1,2 triljoni rubļu.

Svarīgākais