Ukrainai gatava stratēģija, kas "liks Krievijas armijai bēgt no Krimas"

© Scanpix

Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs solīja pārsteigumus Krievijas okupantiem 2024. gadā, raksta dialog.ua.

Ukraina gatavo militāro stratēģiju 2024. gadam, kas liks Krievijas armijai bēgt no Krimas - tā 9. decembra rītā paziņoja Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs.

Ministrs atgādināja, ka 2022. un 2023. gadā Ukraina nodarīja lielus zaudējumus Krievijas Melnās jūras flotei, tostarp nosūtīja jūras dzelmē Krievijas flagmani kreiseri “Moskva”. Tagad Melnās jūras ūdeņi ir atbrīvoti no spārnoto raķešu “Kalibr” nesējiem, un tas ir tikai sākums, apliecināja ministrs.

"Neskatoties uz to, ka mums nav spēcīgas flotes, mēs piespiedām Krievijas Federāciju atkāpties no īslaicīgi okupētās Krimas. Notikumi, kurus mēs gatavojam 2024. gadam, dos mums labas iespējas viņus uz visiem laikiem padzīt no mūsu Krimas," teica Umerovs.

Ir vērts atzīmēt, ka pēc daudzu militāro ekspertu un analītiķu domām, tieši Krima ir Krievijas armijas vājā vieta, kas var pielikt punktu Krievijas agresijai pret Ukrainu. Viņi uzskata, ka reālu kontroles zaudēšanas draudu parādīšanās pār pussalu liks Kremlim sēsties pie sarunu galda un izbeigt karu, un Krievijas Federācijas aiziešana no Krimas, visticamāk, izraisīs nopietnus iekšējus satricinājumus Krievijas Federācijā, kas novedīs pie Putina režīma sabrukuma.

Svarīgākais