Ukrainas kara 655. diena. Jaunākā informācija [papildināts 19:55]

© Scanpix/ZUMA Press

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 10. decembrī. Ukraina jau vairāk nekā pusotru gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

19:55. Baltais nams pastiprina sadarbības iespējas ar ASV likumdevējiem, cenšoties panākt abpusēju vienošanos, kas paredzētu Ukrainai un Izraēlai sniegt militāro palīdzību un vienlaikus stiprināt ASV robežu drošību, ziņo pravda.com.ua.

18:15. Vairāki Jūrmalas uzņēmēji ir ziedojuši līdzekļus un iegādājušies apvidus automašīnu, kas šonedēļ devusies uz Ukrainu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Uzņēmēji iegādājušies arī rezerves daļas, jaunas ziemas riepas, ziedojuši degvielas iegādei un ieguldījuši savu darbu, lai savestu automašīnu labā kārtībā. Ziedotā automašīna ar konvoju tiks nogādāta uz fronti līdz Slovjanskai Doneckas apgabalā un tālāk uz Zaporižju.

Apvidus auto būs piepildīts ar ierakumu svecēm, kuras sagādājusi biedrība "Ukrainas un Latvijas draudzība". Biedrība darbojas Jūrmalā, Slokā, kur brīvprātīgie izgatavo ierakumu sveces.

16:16. Ukrainas vecākais virsnieks saka, ka situācija valsts austrumos ir sarežģīta, jo krievi uzbrūk pa visu kontaktlīniju, ziņo pravda.com.ua.

14:02. No Gazas joslas Volodimirs Zelenskis evakuējis aptuveni 40 ukraiņu, ziņo pravda.com.ua.

12:02. Rietumiem ir aizdomas, ka Krievija savu ziemas ofensīvu sākusi ar uzbrukumiem Ukrainas enerģētikas sektoram, ziņo pravda.com.ua.

10:20. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 338 820 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 700 iebrucēji.

09:00. Ukrainas enerģētikas ministrs skaidro, kādi elektroenerģijas padeves pārtraukumi apdraud Ukrainu. Ja Krievijas uzbrukumi Ukrainā izraisīs elektroenerģijas padeves pārtraukumus, tie, visticamāk, būs īslaicīgi, ziņo pravda.com.ua.

00:10. Ukraina mudina pasauli noteikt sankcijas personām, kas iesaistītas Putina vēlamajās okupētajās teritorijās, ziņo pravda.com.ua.

Pasaulē

Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārpolitikas un drošības politikas jomā Žuzeps Borels paudis nožēlu, ka neviena vara, tostarp ASV, nevar "apturēt" Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu, kurš apņēmies iznīcināt kaujiniekus Gazas joslā un Libānā.