Nosaukts vienīgais šķērslis, kas kavē Krimas tilta iznīcināšanu

© Scanpix

Militārais eksperts Aleksandrs Kovaļenko skaidroja, ka Krimas tilta likvidēšanai nepieciešamas tāla darbības rādiusa raķetes, raksta dialog.ua.

“24 kanāla” TV vadītājs jautāja Aleksandram Kovaļenko, vai raķetes ATACMS un TAURUS varētu palīdzēt Ukrainas bruņotajiem spēkiem iznīcināt Krimas tiltu. Militārā eksperta atbilde bija apstiprinoša, turklāt viņš skaidroja, ka svarīgi ir ne tikai iegūt noteiktu skaitu šo raķešu - vēl svarīgāks ir to darbības rādiuss.

Militāri politiskais apskatnieks pastāstīja par apstākļiem, kādos Ukrainas bruņotie spēki varētu iznīcināt Krimas tiltu.

“Tas ir reāli, un šeit mēs nerunājam par to, vai mēs saņemam pietiekamu skaitu raķešu, bet gan par to, vai saņemam atbilstošu to modifikāciju. Mēs tagad saņemam M39 un M39A1 nelielos daudzumos - tās ir raķetes ar kasešu kaujas lādiņu, kas ir efektīvas pret tādiem objektiem kā lidlauki. Bet mums ir nepieciešams bruņu caururbjošs spēcīgi sprādzienbīstams sadrumstalotības lādiņš, piemēram, M57 vai citas modifikācijas, bet ar atbilstošu funkcionalitāti."

Viņš arī deva mājienu, kas tuvākajā laikā varētu notikt ar Krimas tiltu: “Ja saņemsim atbilstošus ieročus, tad, protams, Krimas tilts drīzumā var nonākt “vētras” zonā.”

Žurnālists precizēja, kāda ir iespējamība, ka sabiedrotie uzdāvinās Ukrainai raķetes, kas nepieciešamas tilta likvidācijai. Aleksandrs Kovaļenko atbildēja: "Viņi to nodrošinās, jo mēs esam pierādījuši, cik efektīvi mēs varam tās izmantot."