Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO. Putinu ar šiku sagaida Dubajā; neviens viņu tur arestēt negrasās

© Ekrānuzņēmums

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ieradies Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), kur tiek sagaidīts ar Austrumiem raksturīgu šiku.

Neskatoties uz tol, ka par V. Putina arestu ir izdots Starptautiskās Krimināltiesas orderis, izskatās, ka neviens viņu AAE arestēt negrasās.

Dubajā šobrīd notiek ANO rīkotās COP28 klimata sarunas, kas sarunu laikā tiek uzskatīta par starptautisko teritoriju, vēsta TV3. Taču ne AAE, ne Saūda Arābija, kuru arī Putins garsās apmeklēt, nav parakstījušas šīs tiesas dibināšanas līgumu. Līdz ar to valstīm nav pienākuma aizturēt Putinu.

Ziņu aģentūra Leta vakar vēstīja, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins trešdien apmeklēs Saūda Arābiju un Apvienotos Arābu Emirātus (AAE), bet Irānas prezidents Ebrahims Raisi ceturtdien ieradīsies Krievijā, lai tiktos ar Putinu, paziņojis Kremlis.

"Prezidents Putins rīt dosies darba vizītē uz AAE un Saūda Arābiju," vakar paziņoja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, piebilstot, ka tiks apspriestas divpusējās attiecības, enerģētikas politika, reģionālā politika, karš starp Izraēlu un palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās" un starptautiskā politika.

Kremlis arī apstiprināja, ka Raisi apmeklēs Krieviju un ceturtdien paredzētas Krievijas un Irānas sarunas.