"Tā ir gaļas mašīna,” par uzbrukumiem Avdejevkā sūdzas Krievijas mobilizēto radinieki

© Scanpix

Vairāk kā simts Krievijas mobilizēto kareivju radinieki rakstījuši Putinam vēstuli, sūdzoties par viņu vīru un dēlu “tīšu iznīcināšanu” neveiksmīgajos uzbrukumos Avdejevkā, raksta izdevums “Svarīgi stāsti”.

Krievijas valdība par katru cenu vēlas ieņemt pilsētu pirms 14. decembrī paredzētas preses konferences, kurā jāuzstājas arī Putinam.

Mobilizēto radinieki lūdz Krievijas prezidentu paskaidrot, kāpēc uzbrukumos tiek sūtīti pat ievainoti kareivji, ar pavēli uzbrukt un pēc tam ārstēties ierakumos. Pēc kāda kareivja sievas teiktā, krievu karavīri staigā pāri savu nogalināto biedru līķiem, ar kuriem “viss ir pilns”.

Vēstules autori Putinam raksta, ka pie Avdejevkas karojošie “pūļi” pārsvarā ir vecāki par 40 gadiem, kuri atvaļinājumā nav bijuši vairāk nekā gadu. Atgādinām, ka Krievijas armija jau kopš 10. oktobra šturmē Doņeckas tuvumā esošo Avdejevku, taču pilsēta turpina palikt Ukrainas bruņoto spēku pakļautībā - Krievijas armijas sākotnējais plāns ielenkt Avdejevku no abām pusēm cietis neveiksmi ar smagiem zaudējumiem.

Svarīgākais