Bloomberg: Putinam pienākuši ļoti labi laiki

© AP/Scanpix/LETA

Lai gan karš Ukrainā ir nonācis zināmā strupceļā, ģeopolitiskā situācija Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam manāmi uzlabojas. Rietumu mēģinājumi nostādīt Krieviju starptautiskā izolācijā nedarbojas, atsaucoties uz Bloomberg, vēsta UNIAN.

Medijs atgādina, ka pavisam nesen, augustā, Putins nedevās uz BRICS samitu Dienvidāfrikā, jo baidījās no aresta, pamatojoties uz Starptautiskās Krimināltiesas apsūdzībām. Bet tagad viņš dodas uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Saūda Arābiju, divām lielākajām Persijas līča valstīm, kas ir ASV ilggadējie partneri.

Par situācijas maiņu liecina Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova vizīte EDSO konferencē Ziemeļmaķedonijā pagājušajā nedēļā. Pērn viņam tika aizliegts piedalīties līdzīgā pasākumā.

Diplomātiskās izolācijas mazināšana nav vienīgā labā ziņa agresorvalstij.

Neskatoties uz Rietumu sankcijām, kuru mērķis ir apspiest Krievijas ekonomiku, gluži pretēji, tā pamazām atgūstas un gatavojas ilgam karam. Tajā pašā laikā ASV Kongress joprojām bloķē Amerikas palīdzības piešķiršanu Ukrainai, un Eiropā pieaug nogurums no kara Ukrainā.

Turklāt Krievijai par labu nospēlēja Izraēlas un Hamās konflikta uzliesmojums, kas pasaules uzmanību pievērsa Tuvajiem Austrumiem.

"Putins spēlē nogaidīšanas spēli. Tā ir taisnība, ka Maskavai sarūk resursi, lai atbalstītu karadarbību Ukrainā. Taču Putina tūre pa Persijas līci parāda, ka viņš spēj nodibināt saites citās pasaules daļās, kas "ir jauna zīme Krievijas noturībai", raksta Bloomberg.

Pasaulē

Klimata pētnieki ceļ trauksmi par pieaugošo mega cunami risku, kuru viļņi pārsniegtu 100 metru augstumu. Tos var izraisīt Grenlandes ledāju kušana, kas izraisa milzīgus zemes nogruvumus.

Svarīgākais