“Maģisks” triks, kas atkausēs automašīnas vējstiklu dažu sekunžu laikā - to atzinīgi novērtējuši pat NASA inženieri

© Pixabay.com

NASA inženieris ieteicis veidu, kā atkausēt automašīnas vējstiklu tikai dažu sekunžu laikā - tās ir tikai četras ļoti ātras darbības, raksta mirror.co.uk.

Dažkārt var šķist, ka vējstikla atkausēšana var ilgt mūžīgi, taču ir daudz ātrāks veids, kā to paveikt.

Mēs zinām, ka apliet vējstiklu ar karstu ūdeni nav labākais risinājums - bet kas ir? Īdena Taira savā TikTok vietnē dalījās ar vērtīgu NASA inženiera padomu.

"Pēc NASA inženiera domām, šis ir labākais veids, kā atkausēt vējstiklu," video sacīja sieviete. "Pirmais solis - nekavējoties ieslēdziet automašīnas sildītāju un ieslēdziet to ar pilnu jaudu.

Otrais solis, ieslēdziet automašīnas gaisa kondicionētāju, jo tas palīdzēs uzsūkt atlikušo mitrumu.

Trešais solis - izslēdziet automašīnas gaisa cirkulācijas pogu - kad tas ir ieslēgts, tas aiztur mitrumu.

Ceturtais solis, nedaudz negaidīti, taču atveriet visus automašīnas logus, tikai nedaudz, jo tas palīdzēs nomainīt mitrumu automašīnā pret sauso gaisu, kas ir ārā, - un, lūk, jauks, atkausēts vējstikls!”

TikTok kontā @drivingtestsuccess arī paskaidrots, ka ledus segumu var notīrīt, vienkārši aktivizējot automašīnas vējstikla ventilatoru. Tas uzsildīs stiklu no iekšpuses un tādējādi palīdzēs izkausēt sarmu. Videoklipā viņi paskaidroja: "Sasalis vējstikls? Iestatiet augstu temperatūru, un ledus sāks kust no karstuma. Noslaukiet lieko ūdeni un atgrieziet ventilatoru normālā stāvoklī."

Lai gan dažiem pieredzējušiem autovadītājiem padoms varētu šķist acīmredzams, vairākumam sociālo tīklu lietotāju šis padoms ir noderējis.

Aukstajos ziemas mēnešos speciālisti arī mudina autovadītājus "ieslēgt siltā gaisa pūtēju" un "apsildāmos spoguļus", lai ātri un droši notīrītu apsalumu.

Viņi paskaidroja: "Iedarbiniet dzinēju un ieslēdziet siltā gaisa pūtēju uz vējstikla. Ieslēdziet aizmugurējā vējstikla sildītāju un apsildāmos spoguļus, ja tādi ir. Ieslēdziet gaisa kondicionētāju. Tas nav paredzēts tikai vasarai - tas noņems gaisa mitrumu, lai novērstu automašīnas aizsvīšanu. Neizmantojiet rokas, lai noslaucītu aizsvīdušos logus - jūs atstāsiet taukainus traipus. Ja nepieciešams, izmantojiet mīkstu, uzsūcošu drānu.”