Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Baltais nams skaidrojas, vai amerikāņu izlūkdienesti zināja par Hamās plāniem uzbrukt Izraēlai

© Scanpix

Amerikāņu izlūkdienesta virsnieki nezināja par Hamās plāniem uzbrukt Izraēlai, neskatoties uz mediju ziņām, ka Telaviva varētu būt zinājusi par kaujinieku nodomiem, tā ASV Nacionālās drošības padomes pārstāvis Džons Kērbijs komentēja nacionālajam telekanālam NBC News.

Kērbijs komentēja plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka Izraēlas amatpersonas piekļuvušas Hamās 7. oktobra uzbrukuma plāniem vairāk nekā gadu pirms notikušā.

"Izlūkošanas kopiena ir norādījusi, ka viņiem tas nebija pieejams. Šobrīd nekas neliecina, ka viņiem šī informācija būtu bijusi pieejama iepriekš," sacīja Kērbijs.

Jautāts, vai tā ir Izraēlas un ASV izlūkdienestu neveiksme, Kirbijs sacīja: "Es domāju, ka Izraēlai būs laiks un vieta, lai veiktu šāda veida izmeklēšanas darbu.”

Viņš arī piebilda: "Es domāju, ka Izraēlas premjerministrs Netanjahu jau ir bijis diezgan atklāts par to un atzinis to par savu neveiksmi, taču tagad mums ir jākoncentrējas uz to, lai viņi varētu novērst genocīda draudus pret Izraēlas tautu.”