"Bild" atlaidis žurnālistu, kurš uzrakstījis slavinošu grāmatu par Putinu un Krieviju

© SCANPIX

"Bild" korespondents Jirgens Helfrihts 2018. gadā bija līdzautors grāmatai "Kā mīlēt Krieviju" (Russland lieben lernen), kas slavina Krieviju un Vladimiru Putinu. Otrs šīs grāmatas līdzautors ir Hanss Joahims Frejs no Drēzdenes, kurš jau paspejis saņēmt Krievijas pilsonību,ziņo "Sueddeutsche Zeitung".

Grāmatu "Kā mīlēt Krieviju" 2018. gadā izdeva maza Ziemeļvācijas izdevniecība "Husum". Priekšvārda autors ir toreizējais Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis, un starp izdevuma sponsoriem, cita starpā, ir Krievijas enerģijas ražotājs Unipro. Savukārt 2021.gadā tika izdots krievu izdevums, kura priekšvārdu sarakstījis Vladimirs Putins.

Drēzdenē dzimušais Helfrihts pēc Vācijas atkalapvienošanās pievienojās izdevniecībai "Axel Springer", un no 1993. gada viņš ir "Bild" galvenais korespondents Drēzdenē.

Kā sacīja izdevēja pārstāvis Aksels Springers, informējot par Helfrihta tūlītēju atlaišanu, izdevējs iepriekš "nav bijis informēts" par to, ka grāmatas par Putinu tapšanā piedalījies "Bild" darbinieks.

"Bild" galvenais korespondents Drēzdenē Jirgens Helfrihts tika atlaists pēc tam, kad nozares vietne "Uebermedien" atklāja, ka viņš ir līdzautors grāmatai par Putinu. Otrs autors ir Hanss Joahims Frejs no Drēzdenes, kurš "pa to laiku saņēma Krievijas pilsonību" - ziņo Sueddeutsche Zeitung.

Svarīgākais