Bijušais Krievijas Federācijas premjerministrs prognozē kara beigas Ukrainā

© Scanpix

Bijušais Krievijas premjerministrs Mihails Kasjanovs uzskata, ka karš Ukrainā beigsies 2024. gada beigās, raksta unian.net.

Ukrainas karaspēks veiks izrāvienu, un lielākā daļa Krievijas sagrābto zemju tiks atbrīvotas, intervijā žurnālistam Dmitrijam Gordonam ar savām prognozēm dalījās bijušais Krievijas premjerministrs.

"Es domāju, ka karš Ukrainā beigsies nākamā gada beigās. Es joprojām ceru, ka Ukraina saņems papildus tos ieročus, kas nepieciešami aktīvai un efektīvai ofensīvai, kā tas bija paredzēts," viņš teica.

Kasjanovs piebilda, ka Kijivai “tika solīti nepilnīgi palīdzības apjomi, bet solītais netika piegādāts laikā, un tika tērēts laiks, tika celtas milzīgas būves, aizsardzības būves okupētajā teritorijā”.

"Domāju, ka ziemas-pavasara piegādes tiks veiktas, solītā tehnika un ieroči tiks piegādāti, es gribu ticēt, ka Ukraina izcīnīs savu uzvaru. Bet es domāju, ka pat tad, ja visas okupētās teritorijas līdz gada beigām netiks atbrīvotas, līdz nākamā gada beigām tam vajadzētu beigties. Es domāju, ka būs izrāviens, es gribu tam ticēt, un lielākā daļa teritoriju tiks atbrīvotas," viņš teica.

Iepriekš Ukrainas prezidenta Vladimira Zelenska kancelejas vadītāja padomnieks Mihails Podoļaks paziņoja, ka nav iespējams precīzi nosaukt Ukrainas kara beigu periodu, savukārt Ukrainas parlamenta Nacionālās drošības, aizsardzības un izlūkošanas komitejas deputāts Sergejs Rahmaņins oktobrī sacīja, ka neredz objektīvu pamatu pārtraukt aktīvu karadarbību līdz nākamā gada beigām.

Svarīgākais