Izraēlas gaisa triecienos Libānā nogalināti trīs cilvēki

© EPA/Scanpix/Leta

Izraēlas gaisa triecienos Libānā piektdien tika nogalināti trīs cilvēki, tai skaitā divi šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" locekļi, paziņoja šis grupējums, kas atsācis uzbrukumus Izraēlai pēc pamiera Gazas joslā.

Irānas atbalstītais grupējums pavēstīja, ka ir nogalināti tā kaujinieki Mohammeds Mazraani un Vadžihs Mšeks.

"Hizbollah" tuvs ziņu avots informēja, ka Mazraani tika nogalināts savā mājoklī kopā ar savu māti Nasifu, un noliedza, ka viņš nāves brīdī būtu bijis iesaistīts karadarbībā.

Libānas Nacionālā ziņu aģentūra iepriekš bija identificējusi šo māti un viņas dēlu kā civilistus.

Bruņotas sadursmes uz robežas starp "Hizbollah" un Izraēlu atsākās piektdien dažas stundas pēc tam, kad bija beidzies pamiers Gazas joslā starp Izraēlas spēkiem un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

"Hizbollah" paziņoja, ka tā kaujinieki uzbrukuši "ienaidnieka karavīru grupai Džalalallamas posteņa tuvumā". Šis Izraēlas postenis atrodas pie robežas netālu no Libānas pusē esošās Nakuras pilsētas.

"Hizbollah" tuvs avots iepriekš bija pastāstījis, ka "Hizbollah" uzskata šo posteni par svarīgu mērķi, jo tajā atrodas izraēliešu novērošanas aprīkojums.

Grupējums uzņēmās atbildību arī par četriem citiem uzbrukumiem.

Izraēlas armija paziņoja, ka devusi triecienu "teroristu šūniņai" un pārtvērusi divus no Libānas palaistus šāviņus, un piebilda, ka "artilērija trāpījusi uguns avotiem".

Svarīgākais