Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Militārais eksperts runā par "īpašo operāciju", ko Putins plānoja veikt Eiropā ar vāgneriešu palīdzību

© Scanpix

Militārais eksperts Aleksandrs Musienko ziņoja, ka krievi jau šogad grasījās sašķelt NATO, raksta dialog.ua.

Krievija vēl ilgi nevarēs veikt pilna mēroga uzbrukumu Eiropas valstīm, jo ​​tā cieš smagus zaudējumus Ukrainā un tai nav laika atjaunot zaudējumus, sacīja Aleksandrs Musienko. Viņš arī atgādināja - Putins gatavoja NATO sašķelšanas operāciju, taču informācija par viņa plāniem tika nopludināta medijiem, kas liedza tos īstenot.

Militārais eksperts iezīmēja perspektīvas Krievijas armijas potenciāla atjaunošanai: "Krievijai to izdarīt divu gadu laikā būs gandrīz neiespējami. Lūk, viņi izstrādā plānus 2024. un 2025. gadam, lai izņemtu no noliktavas un ieviestu 1 tūkstoti tanku karaspēkā. Bet ņemiet vērā, ka tā nav kapacitātes palielināšana, turklāt viņi cieš ievērojamus zaudējumus.”

Aleksandrs Musienko prognozēja arī laiku, kurā Krievijas armija spēs atjaunot savu militāro potenciālu: "Šogad viņi bija gatavi īstenot provokatīvu NATO sašķelšanas scenāriju ar vāgneriešu palīdzību."

Vāgnerieši šīs provokācijas uz robežu ar Poliju gatavoja no Baltkrievijas - Polijā jau sāka parādīties dažādas skrejlapas ar uzrakstiem, ka "nāk Vāgners". Šis scenārijs tika izjaukts, jo plāns tika atklāts un plaši apspriests plašsaziņas līdzekļos.

“Tas ir maksimums, kas notika, un pirms lielā kara viņiem būs jāatgūstas vismaz 6-10 gadus,” piebilda eksperts.