Bijušais ASV vēstnieks NATO nosaucis veidu, kā ātri izbeigt karu Ukrainā

© Scanpix

Kurts Volkers ir pārliecināts, ka pašreizējā NATO politika sūta signālu Putinam turpināt uzbrukumu Ukrainai, raksta dialog.ua.

Amerikāņu politiķis, bijušais ASV vēstnieks NATO un bijušais Vašingtonas pārstāvis Ukrainā Kurts Volkers, uzstājoties konferencē Eiropas Parlamentā, nosauca veidu, kā ātri izbeigt Krievijas diktatora Putina uzsākto karu.

Viņaprāt, Krievijas Federācijai kara turpināšana Ukrainā kļūs bezjēdzīga un pat bīstama, ja Ukraina strauji kļūs par NATO dalībvalsti.

"NATO politika ir tāda, ka šodien tā netīšām sūta Vladimiram Putinam signālu turpināt karot, jo viņi saka, ka Ukraina kļūs par dalībvalsti tikai ilgtermiņā. Tajā pašā laikā viņi saka, ka mēs nevaram ievest Ukrainu aliansē, kamēr karš turpinās. Bet tas ir drošs stimuls Putinam turpināt šo karu!”

Viņš piebilda, ka Ukrainai jādod iespēja pēc iespējas ātrāk iestāties NATO, jo vilcināšanās šajā jautājumā mudina Krievijas diktatora Putina režīmu turpināt cīņu.

"Ir pienācis laiks mums sūtīt tieši pretēju vēstījumu, ka Ukraina pēc iespējas ātrāk kļūs par NATO dalībvalsti," sacīja Kurts Volkers, piebilstot, ka viņš pauž savu personīgo viedokli, nevis oficiālo ASV nostāju.