Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Par atteikšanos uzvilkt masku sašautais vīrietis prsa 70 000 eiro kompensāciju

© Scanpix

Viļņas rajona tiesā trešdien liecināja apsargs Nerijus Dulksnijs, kurš 2021. gadā strādāja tirdzniecības centrā "Rimi". Viņam abās kājās iešāva par pandēmijas prasībām sašutis veikala klients Dariuss Varnass. Cietušais apsargs lūdz atlīdzināt 2457,36 eiro par mantu un 70 tūkstošus eiro par morālo kaitējumu, raksta lrytas.lt.

Savas liecības laikā Dulksnijs atzīmēja, ka konflikta laikā ar veikala pircēju gūtās traumas dēļ viņam nodarīti būtiski zaudējumi - viņš atradās slimnīcā mēnesi, un pēc notikušā viņam veiktas 6 operācijas, kas viņam radīja sarežģījumus un sāpes, un trauma ierobežoja arī kustības.

Kā pastāstīja cietušais apsargs, kopumā tika traumēti divi kāju kauli. Operāciju laikā lode tika izņemta no kājas un kreisajā kājā, visā kājas garumā, tika ievietots metāla stienis. Viņam arī radušās vairākas komplikācijas, dažus kāju kaulus nācies nostiprināt ne tikai ar ārstnieciskām vielām, bet arī ar kaula daļu, kas nogriezta no citas ķermeņa daļas - gūžas.

Pēc notikušā uzbrucējs tika vajāts, jo pretojās aizturēšanai. Atceroties 2021. gada 19. oktobra notikumu, apsargs atzīmēja, ka, saņemot zvanu no kasieres par klientu, kurš nevalkā aizsargmasku, atradies tualetē, taču uzreiz ieradās notikuma vietā - pie pašapkalpošanās kasēm. Konflikts izcēlies, kad Varnass, kuram vairākas reizes tika lūgts uzvilkt aizsargmasku, nav izpildījis šos lūgumus.

Varnass runājis impulsīvi, nedaudz paceltā tonī. Apsargs brīdināja, ka, ja viņa norādījumi netiks izpildīti, viņš ar speciālajiem līdzekļiem viņu aizturēs un izvilka gāzes baloniņu. Apsūdzētais izdarījis sitienu ar kāju un grasījies iziet no veikala, bet apsargs sekojis.

Dulksnijs stāsta, ka tad, kad viņš otrreiz nospieda gāzes baloniņu stāvlaukumā, apsūdzētais izvilka ieroci un iešāva apsargam kājā. Brīdinājuma šāviena nebija, atzīmēja Dulksnijs. “Veikalā, citu pircēju acu priekšā, man uzbruka cilvēks un pielietoja fizisku spēku. (...) Es viņam dzinos pakaļ, lai aizturētu un uzliktu roku dzelžus, jo pirms tam viņš pretojās”, sacīja apsargs.

Dulksnijs tiesā pastāstīja, ka strādājis par apsargu ne vienā vien uzņēmumā, viņš arī atzina, ka, strādājot par apsargu citos apstākļos savās iepriekšējās darbavietās, bijuši starpgadījumi ar klientiem.

Saskaņā ar Viļņas rajona tiesā izskatāmo krimināllietu, konflikts starp vīrieti un apsargu izcēlies tādēļ, ka Varnass nebija valkājis aizsargmasku, lai gan tobrīd masku nēsāšana bija obligāta COVID-19 pandēmijas dēļ. Kā informē likumsargi, Varnass un apsargs viens otru pagrūduši, un vēlāk ārā vīrietis ar likumīgi turētu šaujamieroci sašāvis apsargu, izšaujot caur abām kājām. Varnass apsūdzēts par smagu veselības traucējumu nodarīšanu un munīcijas nelikumīgu glabāšanu.