Slovākijas pārvadātāji no 1.decembra bloķēs kontrolpunktu uz robežas ar Ukrainu

© pixabay.com

Protestētāji pieprasa atgriezt kravas pārvadāšanas atļaujas Ukrainas transporta kompānijām, raksta UNIAN.

Slovākijas Autopārvadātāju savienība (UNAS) paziņoja par nodomu no 1.decembra bloķēt kontrolpunktu Visne Nemecke - Užgorodas uz robežas ar Ukrainu.

Kā teikts organizācijas paziņojumā 29.novembrī, robežšķērsošanas vieta tiks slēgta no pulksten 15:00, taču protesta akcijas beigu laiks nav noteikts. Akcijas organizatori vēlas pievienoties pārvadātājiem no Polijas, kuri jau gandrīz 4 nedēļas bloķē savas robežas šķērsošanas vietas.

Viņi pieprasa tūlītēju līguma pārtraukšanu starp ES un Ukrainu, kā dēļ, viņuprāt, "transporta tirgus Slovākijā sāk sabrukt". Runa ir par kravu pārvadājumu atļauju atgriešanu Ukrainas transporta uzņēmumiem.

Blokādes rīkotāji uzskata, ka Eiropas Savienībai un Eiropas Komisijai ir jāsaprot, ka, atceļot atļaujas Ukrainas pārvadātājiem, negatīvas sekas piedzīvos ne tikai Polija un citas Ukrainas kaimiņvalstis, bet arī tirgi visā ES.

"Blokāde neierobežos humānās palīdzības preču, militārās palīdzības, dzīvu dzīvnieku, degvielas un atdzesētu (svaigu) preču transportēšanu. Šis transports šķērsos robežu bez ierobežojumiem," teikts Autopārvadātāju savienības paziņojumā.

Pārējās komerciālās kravas robežu drīkstēs šķērsot ar ātrumu četras kravas automašīnas stundā.

"Kā redzams no pilnajām kravas automašīnām, kas brauc pa mūsu ceļiem, tajās nav humānās, militārās vai pārtikas drošības preču, pretējā gadījumā tās būtu izgājušas cauri Polijas blokādei," paziņoja UNAS.