Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas militārpersona: Krievija gatavojas trešajam karu ar Čečeniju

© Scanpix

Krievijas militārpersona Guzenko par “kadiroviešu” plāniem uzņēmis video, kurā viņš deva mājienu, ka “kadirovieši” viņam draud ar vardarbību, kamēr Kremlis klusībā vēro čečenu varas iestāžu patvaļu Krievijas Federācijas iekšienē, raksta dialog.ua.

Krievija lieliem soļiem virzās pretī trešajam Čečenijas karam - tā paziņojis Krievijas militārpersona Jegors Guzenko, kurš vada populāro “Telegram” kanālu “Trīspadsmitais”.

Pēdējo nedēļu laikā uz Krievijas Federācijas kara fona ir pastiprinājušās starpetniskās pretrunas. Konflikts izcēlās starp Guzenko un kadiroviešiem, kuri iepriekš bija izsludinājuši viņa medības. Guzenko savā “Telegram” kanālā ierakstīja video, kurā deva mājienu, ka “kadirovieši” viņam draud ar vardarbību. Tajā pašā laikā Krievijas varas iestādes klusībā vēro medaļu pasniegšanu Kadirova dēlam.

"Šeit viss lieliem soļiem virzās uz trešo Čečenijas karu, ja kāds nezina, tad nu es atklāšu jaunu Ameriku, jo acīmredzot neviens negrib dzīvot mierīgi un draudzīgi. Draudi Krievijas pilsoņiem un arī visas šīs blēdības ar nesaprotamiem apbalvojumiem, ar piedošanu teroristiem un viss pārējais. Tas ir vienkārši ārprāts! Tur, manuprāt, pēc Beslanas daudzus vajadzēja nošaut par iesaistīšanos šajos notikumos. Bet nē, kā redzam, šodien viss aktīvi turpinās. Puiši, es jums tikai pateikšu, es nepadošos, es zinu, kas notiek nebrīvē. Labāk ir tikt nošautam uzreiz, ja jums ir iespēja," viņš teica.