Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Putina meitas fonds ķēries pie kaujas dronu ražošanas

© Scanpix

Krievijas intelektuālās attīstības fonds, kuru vada Krievijas prezidenta Vladimira Putina meita Katerina Tihonova, ir kļuvis par Krievijas lielākā dronu ražotāja līdzīpašnieku, vēsta tv3.lt.

Jāpiebilst, ka Tihonova īpašumā ieguva 10 procentus no Krievijas intelektuālās attīstības fonda uzņēmuma "Geoscan" akcijām. Šī daļa iegūta no “Geoscan” dibinātāja Alekseja Semjonova, kuram pieder 87,5% uzņēmuma akciju. Atlikušos 2,5 procentus kontrolē uzņēmuma vadītājs Aleksejs Jureckis.

“Geoscan Group” ir lielākais Krievijas civilās aviācijas dronu un fotogrammetrisko datu apstrādes programmatūras ražotājs.

2023. gada jūlija sākumā Ukraina piemēroja sankcijas uzņēmumam “Geoscan” saistībā ar to, ka uzņēmums ražo un integrē ražošanas ķēdē militārās un/vai divējāda lietojuma preces un pakalpojumus.

Tas notika trīs mēnešus pēc tam, kad Baškīrijas valdības vadītājs Andrejs Nazarovs paziņoja, ka kompānija “Geoscan-Ufa” izstrādā bezpilota lidaparātus karam Ukrainā.

Putina jaunākā meita Katerina Tihonova ir Krievijas Nacionālā intelektuālā rezervāta centra vadītāja, Valsts intelektuālās attīstības fonda direktore, kas darbojas ar zīmolu "Innopraktika" un kopā ar Maskavas Valsts universitāti īsteno apjomīgu investīciju projektu.

2022. gada aprīlī uzņēmums tiks pakļauts visu Eiropas Savienības valstu, Lielbritānijas, Japānas, Austrālijas, Kanādas, Amerikas Savienoto Valstu un citu valstu sankcijām.

Iepriekš Krievijas mediji vēstīja, ka ASV un Šveices izdevumos turpina publicēt Krievijas prezidenta vecākās meitas Marijas Voroncovas zinātniskos darbus. Tas notiek, neskatoties uz to, ka Krievija turpina karu pret Ukrainu.