Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Pasaulē

Kaja Kallasa pašlaik neplāno kandidēt EP vēlēšanās vai uz eirokomisāra amatu

© Scanpix

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa pašlaik neplāno kandidēt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās vai uz eirokomisāra amatu, viņa paziņoja intervijā laikrakstam "Postimees".

Uz jautājumu, vai Reformu partijas līdere plāno kandidēt nākamvasar gaidāmajās EP vēlēšanās, Kallasa atbildēja, ka, būdama premjerministre, ir pieņēmusi daudzus "smagus un nepopulārus lēmumus, tādēļ vēlētos sagaidīt, līdz šie lēmumi nesīs augļus".

Viņa atzina, ka daudz tiek kritizēta par lēmumiem un izvēlēm, tomēr, "ja, pateicoties pašreizējiem lēmumiem, situācija uzlabosies, kāds cits varēs paspīdēt".

Lai gan Kallasa uzsvēra, ka politikā situācija var mainīties strauji, viņa paziņoja, ka pašlaik neplāno kandidēt EP vēlēšanās.

Kallasa bija EP deputāte no 2014. līdz 2018.gadam, kad atgriezās Igaunijā un kļuva par Reformu partijas līderi. Šajā amatā viņa šomēnes tika pārvēlēta.

Igaunijas premjerministres vārds izskanējis arī starp iespējamiem Jensa Stoltenberga pēctečiem NATO ģenerālsekretāra amatā. Viņa pati ir teikusi, ka principā šis amats viņai būtu interesants.

Kallasa ir Igaunijas premjerministre kopš 2021.gada janvāra. Martā viņas vadītā Reformu partija uzvarēja Igaunijas parlamenta vēlēšanās, saņemot trešdaļas vēlētāju atbalstu.

Igaunijas izvirzītā eirokomsiāre pašlaik ir Kadri Simsone no parlamenta opozīcijā esošās Centra partijas. Viņa ir atbildīga par enerģētiku.

EP vēlēšanas notiks nākamgad jūnijā.