Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO. Igaunijas iedzīvotājs izgudrojis ģeniālu ierīci ziemas izklaidēm

© Scanpix

“Šogad es to izgatavoju no koka un saplākšņa,” par savu atjautīgo ragavu vilkšanas ierīci, kas palīdz pacelt bērnu uz kalniņa, izmantojot koka spoli, auklu un akumulatora skrūvgriezni, stāsta Igaunijas pilsētas Mūgas iedzīvotājs Reigo Heinla, raksta igaunijas portāls Elu24.

“Mūgas Makgaivers to ir izdarījis vēlreiz!” tā raksta par attapīgo Reigo Heinli, kurš izdomāja izcilu triku, lai samazinātu ragaviņu vilkšanas slodzi bērniem un sev.

Reigo atzina, ka ar līdzīgu risinājumu eksperimentējis arī pērn, taču tad izmantojis plastmasas spoli. “Šogad izgatavoju no koka un saplākšņa,” viņš slavē savu izgudrojumu, kas piemērots līdz 30 kg smaga bērna pacelšanai kalnā ar spoles palīdzību. Spole ar auklu ir piestiprināta pie ragavām un pie akumulatora skrūvgrieža - atliek ieslēgt skrūvgriezi, lai spole satītos un uzvilktu ragaviņas atpakaļ kalnā.

"Mazākie bērni negribēja kāpt kalnā," vīrietis stāstīja, kāpēc viņš vispār sāka domāt par šādu lēmumu.

Izgudrojums ir piemērots arī braukšanai ar ragaviņām vienkārši dārzā. "Jums pat nav nepieciešams kalniņš," atzīmēja Reigo.

Vīrietis ar iesauku Mūgas Makgivers ir pazīstams ar saviem dažādajiem izgudrojumiem. “Es izdomāju visdažādākās lietas. Piemēram, pagājušajā nedēļas nogalē uz jumta taisīju ziemeļbriežus,” viņš stāsta, daloties ar fotogrāfijām ar izgaismotiem ziemeļbriežiem un to kamanām uz savas mājas jumta.