Laikraksts "Politico" nosaucis Zelenski par ietekmīgāko cilvēku Eiropā

© Scanpix

Saskaņā ar žurnālu “Politico”, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir ietekmīgākā persona Eiropā.

Kā vēsta "Politico", Zelenskim izdevies "pārliecināt Eiropu, ka tās nākotne ir saistīta ar Ukrainas nākotni - pirms Krievijas iebrukuma pagājušā gada februārī tam ticēja retais”.

Tas ir saistīts ar Zelenska komunikācijas prasmēm: viņa skaidrā retorika atklāja Krievijas režīma ļaunprātību un kliedēja lielu daļu no pārliecības Eiropā, īpaši Berlīnē un Parīzē, ka Maskava varētu būt tās partneris.

Kā norāda izdevums, Zelenskis ir "personība, kurai Eiropa ne tikai sākusi uzticēties, bet arī to apbrīno un viņam seko". Ziņu izdevums arī atzīmēja Ukrainas līdera augsta līmeņa komunikācijas prasmes un gudru sociālo mediju, tradicionālo mediju un Rietumu kultūras institūciju izmantošanu, par ko liecina viņa uzstāšanās, piemēram, Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā un Kannu kinofestivālā, kas "palīdzēja saliedēt Rietumu sabiedrību cīņā ar Krievijas agresiju”.

Pēc “Politico” domām, Zelenskim izdodas sasniegt savus mērķus: viņš saņem ieročus no Eiropas, neskatoties uz dažu valstu nelabvēlīgo politiku, bet Krievija saņem sankcijas. "Kamēr Zelenskis ir dzīvs, viņš turpinās virzīt Eiropu sev vēlamajā virzienā," norādīja izdevums.

Atgādinām, ka 2022. gadā 23. maijs Žurnāls "Time" iekļāvis Ukrainas prezidentu Zelenski 100 pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā.