Ždanovs nosaucis notikumu, pēc kura ir vairs tikai 2 varianti kara izbeigšanai

© Scanpix

Nevar būt runas par sarunām vai kādiem citiem diplomātiskiem veidiem, kā izbeigt karu Ukrainā, apliecināja Oļegs Ždanovs, raksta dialog.ua.

Militārais eksperts intervijā YouTube skaidroja, ka “jau no pirmās dienas pēc pilna mēroga iebrukuma Krievijas Federācijā mēs izdarījām savu izvēli, nevēloties kļūt par daļu no “PSRS”, kuru Putins cenšas atjaunot. Tas nozīmē, ka ukraiņi ir atstājuši sev tikai vienu iespēju, kā izbeigt karu - uzvarēt, bet, ja mēs to neizdarīsim, mēs zaudēsim ar cieņu.”

Ukrainas Bruņoto spēku rezerves pulkvedis izteica savu viedokli par Ukrainas kara notikumiem: "Diemžēl Kremlim situācija izskatās daudz labāka nekā mums. Mums jau ir bijis punkts, no kurienes nav atgriešanās, un mēs to izturējām 2022. gada 24. februārī. Mēs nepadevāmies - februārī nebija ne parādes, ne arī dokumentu parakstīšanas par Ukrainas apvienošanu ar Krieviju. Tas nenotika. Tas bija punkts, no kura mums vairs nebija atpakaļceļa.”

Ždanovs arī iezīmēja Ukrainas notikumu attīstības perspektīvas: "Šodien mums nav trešās iespējas, kā atrisināt šo bruņoto konfliktu. Mēs varam vai nu sakaut Krieviju, un tad mums ir iespēja brīvi noteikt savu turpmāko likteni - un mēs jau esam nolēmuši, ka ejam uz Rietumiem. Ja mēs apstāsimies vai mums nepietiks spēka, mēs varam zaudēt, un tad mūs sagaida Padomju Savienība 2.0. Mēs jau esam sasnieguši punktu, no kura nav atgriešanās."