Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas TV devusi mājienus iedzīvotājiem par to, kas patiesībā ir Putins

© Scanpix

Krievijas valsts televīzijas kanāls demonstrējis sižetu par diktatoriem, kuru uzvedību kopē Vladimirs Putins, raksta dialog.ua.

Kremļa kontrolētais NTV kanāls demonstrēja pārdrošu stāstu par diktatoriem. Interneta lietotāji savos komentāros ir pārliecināti, ka propagandisti šādā neparastā veidā deva mājienus iedzīvotājiem par to, kas īsti ir Krievijas Federācijas vadītājs Vladimirs Putins.

"Vēsture jau zina piemērus, kad cilvēki, kuri nabadzīgiem iedzīvotājiem solīja zelta kalnus vai spekulēja ar viņu drūmākajām jūtām, nāca pie varas absolūti leģitīmā, likumīgā veidā. Un kļuva par diktatoriem, kurus vēsture atcerēsies daudzus gadus un gadu desmitus," sacīja raidījuma "Tikšanās vieta" vadītājs.

Sarunu šovā tika runāts par asiņainajiem diktatoriem Ādolfu Hitleru un Fransuā Duvaljē - tomēr viņu apraksts, ko stāstā sniedz propagandisti, pārsteidzoši precīzi atbilst Krievijas prezidentam. Viņi jo īpaši pieminēja diktatoru režīma veikto valsts vērienīgo izlaupīšanu, opozīcijas tīrīšanu, kā arī represijas ar terora palīdzību un citādi domājošo arestu.

Zīmīgi, ka stāsts tika izlaists tikai trīs mēnešus pirms Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanām. Vladimirs Putins vēl oficiāli nav paziņojis par savu dalību tajās, taču neviens nešaubās, ka viņš ne tikai kandidēs, bet arī uzvarēs ar augstu rezultātu.