Zelenskis nosaucis 2 valstis, kas spēj apturēt Putinu

© Scanpix

Ukrainas prezidents Zelenskis ir vairāk nekā pārliecināts, ka, kamēr Ķīna vai ASV neapturēs Krievijas Federāciju, Kremlis turpinās kūdīt uz konfliktiem visā pasaulē, raksta laikraksts The Sun.

Ukrainas galva ir 100% pārliecināta, ka arī aiz konflikta Tuvajos Austrumos stāv Krievija, turklāt Krievijas Federācija aktīvi palīdzējusi apmācīt Hamās kaujiniekus.

Laikraksts atgādina, ka Maskava un Teherāna ir partneri, un Putins turpinās kurināt konfliktus visā pasaulē - ja tas netiks kontrolēts, situācija var kļūt nevaldāma.

Zelenskis ir pārliecināts, ka arī Pekina varētu darīt vairāk, lai apturētu Putinu. Ķīnu neinteresē ne karš Tuvajos Austrumos, ne Putina armijas militārās operācijas Ukrainas teritorijā.

Putins turpinās īstenot agresīvu politiku pret Ukrainu, līdz Vašingtona un Pekina vienlaikus neliks Putinam "izkāpt", jo viņš joprojām nejūt, ka visa pasaule ir pret Krievijas Federāciju, tāpēc Maskava gatavo dažus jaunus soļus arī Balkānos.

Putina galvenais mērķis ir destabilizēt situāciju daudzās pasaules valstīs, radot nelielus konfliktus, atzīmē The Sun.

Ukrainas prezidents atzina problēmas ar ASV Kongresa atbalstu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Pati Ukraina neuzvarēs viens pret vienu ar Krievijas Federāciju. Taču, ja Kijiva kritīs, tad nākamās būs NATO valstis.

"Ja jūs nesūtīsiet savus karavīrus, lai cīnītos par NATO pret Krieviju, tad NATO nepastāvēs," secināja Ukrainas prezidents.

Svarīgākais