VIDEO: Ukraiņi sajūsmā par latvieti, kas karo pret Krieviju

© Ekrānšāviņš no Youtube

Ukrainas telekanāls TCH pārraidīja ziņu sižetu, kura galvenais varonis bija Ukrainā dzīvojošais latvietis Alvis Lukša. Drīz pēc masveida Krievijas iebrukuma Ukrainā viņš jau atradās frontē, palīdzot Ukrainas militārpersonām. Tur viņš iemācījās ukraiņu valodu un tika smagi ievainots.

"Viņš mācījās ukraiņu valodu ierakumos," ar lepnumu vēsta Ukrainas mediji.

Vīrietis tiešām runā ukraiņu valodā kā dzimtajā valodā. “Ātri mācos,” saka Alvis Lukša. Šī ir jau piektā valoda, ko viņš zina.

Latvietis nekavējās doties aizstāvēt Ukrainu, lai gan kara sākumā viņam tika piedāvāts atgriezties Latvijā, kuras pilsonis viņš ir.

Kā vēsta sižets, šī gada pavasarī Lukša tika smagi ievainots netālu no Kupjanskas, tikai kolēģu ātrā rīcība paglābusi viņu no kājas amputācijas. Liktenīga izrādījās viena kauja, kurā viņš piesedza snaiperi.. Tagad Alvis atkal mācās staigāt.

Tomēr lēmumu cīnīties par Ukrainu, kas nav viņa dzimtene, Alvis nekad nav nožēlojis. "Mēs, latvieši, lietuvieši un igauņi, lieliski saprotam, ka, ja Ukraina neuzvarēs, mēs būsim nākamie," viņš sacīja telekanālam TCH.

Sižetā viņš atzīmē, ka vēlas turpināt darīt visu Ukrainas uzvarai. Ukrainā latvietis plāno savu turpmāko dzīvi, apzinoties, ka arī pēc uzvaras Ukrainu gaida daudz grūtību un grūtu uzdevumu.

Svarīgākais