Krievijas armijas “triki” pie Avdijivkas: karavīri izliekas par mirušiem vai piesedzas ar līķiem

© Scanpix

Ukrainas Aizsardzības spēku Apvienotā preses centra runasvīrs Aleksandrs Štupuns “Vienotās ziņas” ēterā stāstījā, kā laikapstākļu pasliktināšanās ietekmē militāro sadursmju intensitāti, īpaši pie Avdijivkas.

"Tagad iebrucēji ir aktivizējuši gan aviācijas izmantošanu, gan krasi palielinājuši uzbrukuma operāciju skaitu, aptuveni par 25-30%.

Turpinās cīņas. Iebrucēji neatsakās no mēģinājumiem ielenkt Avdijivku.Viņi neveiksmīgi iebruka austrumos, pēdējās diennakts laikā tur ir atvairīti 13 uzbrukumi,” uzsvēra Štupuns.

Laikapstākļi liek Krievijas armijai ķerties pie dažiem "trikiem", jo lapu trūkums kokiem un svaigs sniegs samazina maskēšanās iespējas.

"Ja runājam par taktikas maiņu laikapstākļu dēļ, lapas ir nokritušas, sniegs uzsnidzis. Viņiem nav, kur slēpties, mūsu puiši viņus redz. Ienaidnieks uzbrūk mazās kājnieku grupās. Iebrucēji nonāk līdz vietai, kur, kā viņi domā, būt viltīgi, viņi izliekas par mirušiem vai piesedzas ar līķiem," skaidroja Štupuns.

Turklāt Krievijas armijas vienību vidū saglabājas tendence uz dezertēšanu no kaujas lauka un padošanos.

"Parasti viņiem nav citas izvēles, jo viņi tik un tā tiek dzīti uz priekšu. Īpaši vienības "Storm" un "Storm-Z", kas sastāv no noziedzniekiem vai militārpersonām, kas, pēc viņu pavēlniecības domām, ir noziegušies. Izeja no kaujas lauka ir tikai viena - vai nu tu esi beigts, vai ļoti smagi ievainots, cita ceļa nav. Tāpēc viņi dod priekšroku padoties.”

Viņš piebilda, ka pēdējās 24 stundās vien padevušies 7 iebrucēji.