Slovākija oficiāli pārtrauks militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai

© Scanpix

Slovākijas parlaments nobalsoja par uzticības piešķiršanu premjerministra Roberta Fico valdībai. Deputāti atbalstīja programmu, kas sola pārtraukt valsts militāro palīdzību Ukrainai, lēnām samazinot budžeta deficītu un ieviešot jaunu banku nodokli, ziņo Reuters.

Aģentūra atgādina, ka Fico septembrī uzvarēja vēlēšanās, pateicoties kampaņai pret kritiskiem medijiem, Rietumu partneriem un liberālo politiku, un 25. oktobrī Slovākijas prezidente Zuzana Caputova viņu ceturto reizi iecēla par premjerministru. Koalīcija savu politisko programmu pieņēma pagājušajā nedēļā, un parlaments to atbalstīja otrdienas balsojumā.

Programmā ir ietverts Fico kampaņas solījums izbeigt oficiālo Slovākijas militāro palīdzību Ukrainai, neskatoties uz to, ka kaimiņvalsts cīnās pret Krievijas iebrukumu, un censties izbeigt karadarbību.

Slovākijas parlamenta opozīcija balsoja pret šo programmu, pamatojot to ar Fico uzbrukumiem neatkarīgiem medijiem un augstāko policijas amatpersonu atlaišanu, kas izmeklēja jaunās valdošās koalīcijas locekļus par kukuļņemšanu.