Vai Lietuvā atgriežas deviņdesmitie? Pilsētas centrā noticis brutāls uzbrukums

© Scanpix

Lietuvā plašu rezonansi izraisīja brutāls uzbrukums Kauņas centrā, kas atgādināja mafijas laikus. Šobrīd izmeklēšana virzās uz beigām - lrytas.lt informēja Lietuvas Ģenerālprokuratūras Komunikācijas nodaļas galvenā speciāliste Milda Butkute.

Nesaskaņas starp bandām pārauga asiņainā uzbrukumā augusta beigās, kad astoņi noziedzīgajai pasaulei piederīgie Kauņas pilsoņi, bruņojušies ar metāla stieņiem un mačetēm, slēpjot sejas zem maskām, uzbruka četriem vīriešiem un sievietei, kuri pusdienoja alejas kafejnīcā dienas vidū.

Tiesa, ne visi iespējamie uzbrucēji stāsies tiesas priekšā. No deviņiem aizdomās turamajiem šobrīd aizturēti tikai seši, bet atlikušie trīs, tostarp iespējamais nozieguma organizētājs, joprojām tiek meklēti.

25. augustā ap pulksten 13.00 kafejnīcā Kauņas centrā notika uzbrukums četriem likumsargiem labi zināmiem Kauņas iedzīvotājiem un sievietei, kura kopā ar viņiem pusdienoja. Ārstniecības iestādēs nonāca 50 gadus vecais Smaugļu bandas līderis, kurš iepriekš 7 reizes sodīts divās slepkavību lietās, 43 gadus vecs vīrietis, kurš iepriekš sodīts par automašīnu zādzībām, un divi citi policijai labi pazīstami vīrieši, kas saistīti ar noziedzīgo pasauli.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un veselības bojāšanu.

Mēnesi pēc minētā uzbrukuma Vijūku apmetnē Kauņas rajonā aizdegās privātmāja, kas, iespējams, piederēja viena no aizdomās turētā uzbrucēja tuvam radiniekam - tiek uzskatīts, ka tā bijusi atriebība par uzbrukumiem.

Uzbrukums kafejnīcā varētu būt saistīts arī ar bruņotu uzbrukumu Kauņā 2018. gada augustā, kad tika apšaudīts BMW X5 apvidus auto. Policijai zināms vīrietis no Kauņas un viņa mazgadīgā meita, kas vadīja automašīnu, izdzīvoja, bet meitene guva traumas.

Svarīgākais