Kadafi: Rietumi kritīs, tāpat kā krita Hitlers un Musolīni

© Scanpix

Lībijas līderis Muamars Kadafi svētdien nācis klajā ar draudiem Rietumiem. «Lībija pārvērtusies par Elles ugunīm, kas vērstas pret agresoriem, un Rietumi kritīs, tāpat kā krita Hitlers un Musolīni,» viņš paziņojis uzrunā nācijai, kas tika pārraidīta televīzijā saistībā ar militārās operācijas sākšanu, raksta apollo.lv, atsaucoties uz «Itartass».

«Mēs bruņojam Lībijas tautu ar visu veidu ieročiem - ieroču noliktavas ir atvērtas, un mēs turpināsim cīņu, un ienaidnieks tik uzvarēts,» pārliecināts pulkvedis Kadafi. «Mēs atbrīvosim mūsu teritoriju no agresora, bet visa zemeslode pārvērtīsies par Džamahīriju.»

Kadafi nosaucis par nodevējiem Itāliju, ASV, Lielbritāniju un Franciju, kas vēl nesen atbalstīja draudzīgas attiecības ar Tripoli. «Bengāzī vēl pacels zaļo karogu, Lībijas bruņotie spēki svinēs uzvaru uz zemes, mēs nekad neatkāpsimies un nekad nemirsim, un neļausim Rietumiem iegūt mūsu naftu - Rietumu uzbrukumi neizbēgami tiks atvairīti,» viņš paziņojis. «Osama bi Ladens deva triecienu Rietumiem, un Lībija jūs uzvarēs.»

Pēc Kadafi teiktā, Tripole Rietumu operāciju pret Lībiju uzskata kā «nelikumīgu iejaukšanos neatkarīgas valsts teritorijā, kas vērtējams kā terorisms.»

Svarīgākais