Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

Traģēdija Lietuvā: vīrietis pa logu izmet zīdaini

© Scanpix

Lietuvā, Klaipēdā kāds vīrietis sestdien pa pirmā stāva logu izmeta 5 mēnešus vecu zīdaini. Pirms nozieguma izdarīšanas viņš zvanīja uz Vispārējo palīdzības centru, taču viņa ziņa operatoriem bija grūti saprotama. Vīrietis pieprasīja sūtīt armiju, ziņo tv3.lt.

Kā informēja Lietuvas Vispārējā palīdzības centra preses pārstāve Vilma Juozevičiūte, sestdien plkst.10.54 Klaipēdā uz vispārējo palīdzības numuru pirmo reizi piezvanījis kāds vīrietis un pieprasīja sūtīt armiju. Otro reizi vīrietis zvanīja plkst.11.09. pārbaudīt, vai Vispārējais palīdzības centrs nav nodevis viņa kontaktus policijai, jo viņš esot saņēmis zvanu no policijas izmeklētāja.

Pēc pirmā izsaukuma Vispārējais neatliekamās palīdzības centrs nodeva informāciju gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, gan policijai, jo vīrietis pieprasījis visus pakalpojumus, tostarp militārpersonas.

“Ātrā palīdzība tika izsaukta, jo bija dzirdams, kā fonā kliedz meitene, ka viņai vajadzīga ātrā palīdzība. Mūsu darbinieks jautāja vīrietim, kāda palīdzība vajadzīga, vai nav vajadzīga ātrā palīdzība, viņš atbildēja, ka vajag policiju un vajag armiju,” sacīja Vispārējā palīdzības centra pārstāve.

Klaipēdas policijas Komunikācijas apakšnodaļas priekšniece Andromeda Grausliene stāsta, ka ziņotājam zvanot uz vispārējo neatliekamās palīdzības numuru, informācija tiešām tika nodota policijai, taču notikušais klasificēts kā C kategorija, tāpēc policija var atbildēt apmēram stundas laikā. Policijas izmeklētājs piezvanīja vīrietim, ar kuru viņi runāja, kurš pēc tam atzvanīja Vispārējās palīdzības centram, lai pajautātu, vai viņa dati ir nodoti policijai.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Klaipēdas nodaļa paziņoja, ka pēc pirmā izsaukuma nekavējoties nosūtīja brigādi uz norādīto adresi, jo izsaukuma fonā meitene kliedza, ka viņai nepieciešama ātrā palīdzība.

Lietuvas policija tajā pašā dienā ziņoja par uz ielas izmestu zīdaini. 1998. gadā dzimušais bērna tēvs mazuli izmetis pa pirmā stāva logu. Agrāk vīrietis bija sodīts par bezpajumtnieka slepkavību, bet nesen - par īpašuma bojāšanu.

Mazulis ļoti smagā stāvoklī tika nogādāts Kauņas klīnikās ārstēšanai. Ir aizdomas, ka pirms izmešanas pa logu bērns ticis piekauts. Ģimenē ir vēl viens bērns, kurš šobrīd atrodas drošā vidē. Šī ģimene palīdzību saņēmusi arī iepriekš, taču acīmredzot tā nav bijusi veiksmīga. Kā informē Klaipēdas policija, policija uz šo ģimeni 2023. gadā izsaukta divas reizes, taču ne vardarbības dēļ. Valsts bērnu tiesību aizsardzības un adopcijas dienestā apgalvo, ka lietas izskatīšanas process ģimenei uzsākts 2021. gadā, un iemesls tam ir vardarbība un savstarpējie konflikti starp pieaugušajiem, lai gan nav fiksēts neviens vardarbības pret bērniem vai bērna nolaidības gadījums.

Vīrietis šobrīd atrodas psihiatriskajā slimnīcā. Ir aizdomas, ka vīrietis varētu būt bijis narkotisko vielu reibumā, taču apstiprinātas informācijas nav.