Britu pāris brīvdienās nomirst, ieelpojot gultas blakšu indi

© Scanpix

Kāds britu pāris nomiris no saindēšanās ar oglekļa monoksīdu, atrodoties atvaļinājumā luksusa kūrortā Ēģiptē pēc tam, kad blakus istaba tika apsmidzināta ar pesticīdu, lai iznīcinātu gultas blaktis, ziņo cnn.com.

Džons un Sūzena Kūperi 2018. gada augustā apmetās viesnīcā “Steigenberger Aqua Magic Hotel” Sarkanās jūras kūrortā Hurgadā, kad blakus esošā istaba tika apstrādāta ar pesticīdu “Lambda”, lai apturētu kukaiņu invāziju, ziņoja Apvienotās Karalistes izdevums “PA Media”.

Saskaņā ar mediju teikto, apstrādātā telpa, kas bija aizzīmogota ar lenti ap durvīm, bija savienota ar viņu istabu ar blakus esošām durvīm.

Laulātais pāris uz nakti atgriezās savā istabā, bet nākamajā dienā viņu meita atrada viņus smagā stāvoklī. 69 gadus vecais Džons Kūpers tika pasludināts par mirušu uzreiz, savukārt viņa sieva Sjūzena (63) nomira pēc vairākām stundām slimnīcā.

Ārsti noteica, ka nāves cēlonis bija saindēšanās ar oglekļa monoksīdu, ieelpojot tvaikus no pesticīda izsmidzināšanas, kas satur dihlormetānu.

"Līdz šai dienai mūsu ģimene cīnās, lai saprastu notikušo," paziņojumā pēc izmeklēšanas sacīja pāra meita Kellija Ormeroda, kura tobrīd atradās atvaļinājumā kopā ar vecākiem.

"Tam nekad nevajadzēja ļaut notikt."

Viņa sacīja, ka "nekas nekompensēs sāpes un zaudējumus, ko jutām kopš tās dienas," piebilstot: "Pēdējie gadi ir bijis traumatiskākais un emocionālākais laiks mums visiem, kas bija iesaistīti."

Svarīgākais