Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Maikls Njenga Kunjuga, kurš pērn Rīgas maratonā finišēja otrais, saņēmis astoņu gadu diskvalifikāciju

© Kaspars Krafts/f64

Dopingā lietošanā pieķertajiem skrējējiem tiek ieturēta prēmiju izmaksa, komentējot pērnā gada gadījumu Rīgas maratonā, aģentūrai LETA teica sacensību direktors Aigars Nords.

Mēneša sākumā Vieglatlētikas integritātes savienība (AIU) paziņoja, ka Kenijas garo distanču skrējējs Maikls Njenga Kunjuga, kurš pērn Rīgas maratonā finišēja otrais, saņēmis astoņu gadu diskvalifikāciju. Pēc 2022.gada 15.maijā notikušā Rīgas maratona Kunjugas nodotajās urīna analīzēs tika atrastas nandrolona metabolīta 19-norandrosterona pēdas.

"Pasaulē ierastā prakse ir, ka situācijās, kad kāds sportists ir zem jautājuma zīmes par dopinga lietošanu, tiek ieturēta prēmiju izmaksa," teica Nords, atzīmējot, ka tā arī bijis gadījumā ar Kunjugu.

AIU lēmumā teikts, ka Kunjunga iesniedza nepatiesu medicīnisko informāciju kā pamatojuma vielas esamībai organismā un vairākas reizes neatsaucās sniegt liecību, tādējādi viņš diskvalificēts ne tikai par dopinga lietošanu, bet arī par manipulēšanu izmeklēšanas laikā.

Astoņu gadu diskvalifikācija 36 gadus vecajam kenijietim ir stājusies spēkā no 2022.gada 1.augusta, kad viņam tika piemērota pagaidu diskvalifikācija. Tāpat anulēti visi viņa rezultāti kopš pagājušā gada 15.maija, tajā skaitā Rīgas maratonā izcīnītā otrā vieta ar finišu divās stundas 12 minūtes un 44 sekundēs.