Ukrainā dzimis politiķis gatavojas kandidēt uz Krievijas prezidenta amatu

© Scanpix

Publicists Staņislavs Belkovskis atgādināja par kāda Krievijas politiķa, kas grasās kandidēt uz Krievijas Federācijas prezidenta amatu, izcelsmi, raksta dialog.ua.

Grigorijs Javļinskis, kurš pieteicis savu kandidatūru trešās puses lomai Ukrainas un Krievijas Federācijas miera sarunās, nāk no Ukrainas pilsētas Ļvovas, sacīja Staņislavs Beļkovskis. Šis politiķis, visticamāk, kandidēs uz amatu Krievijas prezidenta vēlēšanās. Protams, viņam nav izredžu uzvarēt, taču tādā veidā Krievijas varas iestādes izrādīs “lojalitāti” Ukrainai un tās pilsoņiem.

Situāciju Krievijā izgaismo arī Javlinska ierosinājumu darboties kā sarunu vedējam starp Ukrainu un Krievijas Federāciju.

Staņislavs Belkovskis uzdeva jautājumu par gaidāmajām Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanām: "Gaidām, kādā statusā uzstāsies Grigorijs Javļinskis - vai kā prezidenta kandidāts, vai vienkārši kā nozīmīgs diplomāts. Ja viņš kā kādreizējais Ļvovas iedzīvotājs kandidēs uz Krievijas Federācijas prezidenta amatu, tas tiks izmantots kā vēl viens pierādījums tam, “ka Krievijas Federācija oficiāli neizjūt nekādas sliktas jūtas pret Ukrainas pamatiedzīvotājiem”, ja ticam Kremļa teiktajam.”

Pasaulē

Igaunijas valsts Rezervju centrs parakstījis līgumus ar mazumtirgotājiem, kas darbojas ar zīmoliem "Coop", "Lidl", "Grossi Toidukaubad", "Rimi" un "Selver", par 27 krīzes veikalu izveidi 12 apriņķos, paziņojis Rezervju centrs.

Svarīgākais