Kam jānotiek, lai "karš Ukrainā vienkārši apstātos”? Skaidro žurnālists

© Scanpix

"Esmu pārliecināts, ka Putina nāve novedīs pie tūlītējām kara beigām,” teica žurnālists Igors Jakovenko, raksta dialog.ua.

“Ir nosacījums, saskaņā ar kuru karš Ukrainā nekavējoties apstāsies - tā ir Kremļa vadītāja nāve,” sacīja Igors Jakovenko intervijā “YouTube”.

Krievijas žurnālists komentēja: "Daudz kas ir atkarīgs no atsevišķu cilvēku brīvas gribas, tāpēc šeit ir diezgan grūti paredzēt. Kas varētu notikt? Var rasties nopietnas problēmas ar Putina veselību. Mēs dzirdam pastāvīgās prognozes, ka viņš mirs tajā un tajā datumā, bet to mēs atstāsim uz to cilvēku sirdsapziņas, kas ar šādu ziņu izplatīšanu pelna.

Mēs visi jau sen zinām, ka viņš ir nespējīgs jau kopš 2016. gada, un mēs visi esam pieņēmuši, ka tas var notikt kuru katru brīdi.”

Igors Jakovenko arī skaidroja, ka tieši pēc Putina nāves iespējamas tūlītējas Ukrainas kara beigas: “Tad tiešām notiks nopietnas pārmaiņas, un visi, kas teica, ka karš ilgs vairākus gadus, tāpat kā starp Irānu un Irāku, viņi kļūdās. Esmu pārliecināts, ka līdz ar Putina nāvi karš apstāsies, un nevis tāpēc, ka visi pārējie ir labi, nē, Krievijas vadības virsotnē ir vēl pretīgāki cilvēki nekā Putins. Putins vienkārši nevar apturēt karu, jo viņš to iesāka, un uzreiz rodas jautājums, kāpēc viņš to sāka.”

Svarīgākais