Šodien virs Lībijas pilsētas Bengazi notriekta kaujas lidmašīna

Šorīt virs opozīcijas kontrolētās Lībijas pilsētas Bengazi notriekta kaujas lidmašīna. Aģentūra "France Presse" ziņo, ka lidmašīna avarējusi pilsētas dienvidos un tās kritiena brīdī bijis dzirdams sprādziens. Lidmašīnas tips, tās piederība un ekipāžas locekļu skaits neesot zināms. Tāpat nav skaidrs, kas un ar ko notrieca lidaparātu.

Par to vēsta portāls delfi.lv

Vēl pirms tam Bengazi piedzīvojusi uzlidojumu, virs pilsētas pacēlušies divi dūmu stabi, informē ārvalstu aģentūras. Valdības karaspēkas esot iekarojis pilsētas rietumu nomales. Aģentūra "Reuters" ziņo, ka pilsētas centru apšauda ar lielgabaliem.

Jau vēstīts, ka Lībijas varas iestādes piektdien pēc ANO ierobežojošās rezolūcijas paziņoja par pamieru valstī, taču jau dažas stundas vēlāk telekanāls "Al Jazeera" informēja, ka Lībijas līderim Muamaram Kadafi uzticīgais karaspēks tuvojas Bengazi.

ANO Drošības padome naktī uz piektdienu nolēma virs lībijas izveidot lidojumiem slēgtu zonu, lai novērstu opozīcijas kontrolēto pilsētu bombardēšanu un glābtu no bojāejas mierīgos iedzīvotājus.

Svarīgākais