Lietuva patlaban neplāno slēgt vēl citus robežkontroles punktus ar Baltkrieviju

© Dmitrijs Suļžics/MN

Lietuvas valdība patlaban neapsver iespēju slēgt vēl citus robežkontroles punktus ar Baltkrieviju, ceturtdien paziņoja premjerministre Ingrīda Šimonīte.

"Jo mazāk punktu, tad ir jautājums, vai būs mazāka satiksme vai daudz garākas rindas. Mums šobrīd ir četri punkti, caur kuriem notiek pasažieru un preču kustība, un es nesaku, ka nevarētu apsvērt robežpunktu turpmāko režīmu, bet pagaidām valdība šādu jautājumu neapspriež," žurnālistiem parlamentā sacīja Šimonīte.

Seima Budžeta un finanšu komiteja ir ierosinājusi valdībai apsvērt iespēju slēgt robežpunktus ar Baltkrieviju vai Krieviju, caur kuriem Lietuvā nonāk lielākā daļa kontrabandas.

Iekšlietu ministre Agne Bilotaite apstiprināja, ka komisija ierosina slēgt Lavorišķu un Raigardas punktus, un šis priekšlikums tiks izskatīts. Pēc ministres domām, šo punktu slēgšana būtu efektīvs pasākums cīņā pret kontrabandu.

"Tas kļuva skaidrs, kad vasarā tika slēgti divi robežpunkti. Viens no galvenajiem to slēgšanas iemesliem bija tas, ka (..) mēs redzējām, ka trūkst atbilstošu rentgena iekārtu, lai nodrošinātu transportlīdzekļu pārbaudes, tāpēc tika pieņemts lēmums slēgt šos robežšķērsošanas punktus," aģentūrai BNS ceturtdien sacīja ministre.

Augustā Lietuva slēdza divus no sešiem kontrolpunktiem uz robežas ar Baltkrieviju - Šumskā un Tverečā. Toreiz Bilotaite sacīja, ka ministrija ierosinās slēgt vēl divus punktus - Lavorišķos un Raigardā, taču vēlāk Šimonīte precizēja, ka tuvākajā laikā nav plānots slēgt vēl divus punktus.