Podoļaks nosauc divas lietas, kas vajadzīgas Krievijas sakaušanai karā

© Scanpix

Krievija ir iestrēgusi karā pret Ukrainu, taču, lai to sakautu, ir jāizdara divas lietas - par to “Telegram” kanālā runāja Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihails Podoļaks.

"Krievijas Federācija ir iestrēgusi smagās kaujās un vairs nevirzās uz priekšu. Un tā arī netiks uz priekšu. Krievijas armijas un militāri rūpnieciskā kompleksa reputācija šobrīd ir ārkārtīgi neprezentējamā izskatā," uzsvēra Podoļaks.

Viņš piebilda, ka Krievija "jau tagad ir spiesta atklāti militarizēt visu valsti, bezgalīgi mobilizēt nevajadzīgus cilvēkus no nabadzīgajiem reģioniem un cietumiem un meklēt munīciju”.

"Un tas viss ir tikai tāpēc, lai izdzīvotu Ukrainā. Krievijas Federācija acīmredzami vairs neizskatās pēc vakardienas "ietekmīgā pasaules spēlētāja", kas var un kurai vajadzētu rakstīt pasaules noteikumus.

Krievijas Federācija, cenšoties izvairīties no iekšēja sabrukuma, atsakās no mūsdienīgas dzīves, tehnoloģiskā progresa un sociālās evolūcijas, lai ātri atgrieztos viduslaiku pagātnē: nometnes, totāli aizliegumi, masu aresti...” atzīmēja padomnieks.

"Jā, tas nenozīmē, ka viss jau ir beidzies. Jā, tas nenozīmē, ka turpmāk būs vieglāk. Jā, tas nenozīmē, ka vairs nav risku. Tas, kas ir priekšā, ir grūts, nežēlīgs, asiņains, nomācošs,” uzsvēra Podoļaks.

"Taču vēlreiz atkārtošu galveno: Krievijas Federācija ir cieši iestrēgusi Ukrainā un nedomā par virzību uz priekšu, citu teritoriju sagrābšanu vai citu valstu pazemošanu, bet gan par to, kā tikai nostāties aizsardzības pozīcijā. Pašsaglabāšanās!!" sacīja Podoļaks.

Viņš norādīja, ka, lai Krievija noteikti zaudētu, Ukrainas starptautiskajiem partneriem ir jāsamierinās ar divām lietām.

"Pirmkārt: Krievijai ir jāzaudē. Vēlreiz - tai ir jāzaudē! Tas ir svarīgi mums visiem," sacīja Podoļaks.

"Otrs: ieroči - to izgatavojamība, piegādes apjoms un savlaicīgums - ir svarīgi. Un tas ir vienīgais pareizais lēmums..." viņš piebilda.

Svarīgākais